Rocznik Krakowski


Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Skrót Rocz. Krak.
Lista MNiSW B (od 2013)
B (od 2017)
nie (od 2019)
Punktacja MNiSW dla czasopisma 3 (od 2013)
8 (od 2015)
8 (od 2017)
0 (od 2019)
Ujednolicona Lista MNiSW B
Ujednolicona punktacja MNiSW 8
Polecane strony internetowe strona wydawcy  


Publikacje w tym tytule: 1022
poprzednie
12345678 ... 52
następne

Follprecht, Kamila
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie od kwietnia 2015 r. do marca 2016 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie za okres od 1 stycznia 2015 do 4 kwietnia 2016 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Krasnowolski, Bogusław
Prace konserwatorskie w Krakowie w roku 2015 dofinansowane ze środków Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Myśliński, Michał
Chorągiew krakowskiego cechu ślusarzy z 1848 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Niezabitowski, Michał
Kraków. Miasto Muzeum (Wykład z Walnego Zgromadzenia)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Beiersdorf, Zbigniew; Kołodziejczyk, Stanisław Jacek
25-lecie odzyskania kamienicy przy ul. św. Jana 12 jako siedziby własnej Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Woźny, Marzena
Włodzimierz Demetrykiewicz (1859-1937). Koncepcje konserwatorskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dettloff, Paweł; Rojkowska, Halina
Zarys dziejów kaplicy Arcybractwa Męki Pańskiej i jej wyposażenia
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Cierpisz, Szymon
Pałacyk "Angielskie" na Wesołej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dettloff, Paweł
O przedstawieniu fundacyjnym w klasztorze oo. Karmelitów na Piasku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dryja, Sławomir; Sławiński, Stanisław
Przekształcenia zabudowy "piwowarskich" posesji nr 20 i 22 przy ulicy Szewskiej w Krakowie w XVI i XVII wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Stefaniak, Piotr
Kultowy wizerunek świątobliwej Ofki Piastówny raciborskiej (1299-1359) z kościoła sióstr Dominikanek Na Gródku w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Wyrozumski, Jerzy
Jubileusz 1050-lecia "chrztu Polski" z perspektywy Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, marzec 2015
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Fischer, Andrzej
Sprawozdanie z działalności Komitetu Opieki nad Kopcem J. Piłsudskiego w 2014 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie za rok 2013/2014
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Follprecht, Kamila
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie od marca 2014 do marca 2015
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Krasnowolski, Bogusław
Prace konserwatorskie w Krakowie w roku 2014 dofinansowane ze środków Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Smólski, Stanisław
Lasy Wolnego Miasta Krakowa i Albert Thieriot
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
[Rokosz, Mieczysław]
Na marginesie Wydawnictwa TMHiZK: Kraków na drodze do niepodległości. Materiały z sesji naukowej odbytej 12 kwietnia 2014 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015

poprzednie
12345678 ... 52
następne



© 2009 - 2019 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/