Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43402)
Inne bazy bibliograficzne (14664)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2097)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1016
poprzednie
1 ... 56789101112131415 ... 51
następne

Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 14 marca 2007 do 11 marca 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Dyba, Olga
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2007 - marzec 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Maślanka, Julian
Władysław Berbelicki 5 IV 1912 - 5 III 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Bukowski, Jerzy
O. Adam Studziński OP 2 VI 1911 - 2 IV 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Świątek, Szczepan
O pełne monografie domów i kamienic krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Myśliński, Michał
Pomnik i portret Floriana Straszewskiego na krakowskich Plantach
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Wyrozumski, Jerzy
Inskrypcje w oknach kamienicy przy ul. św. Jana 12
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Witraż w kaplicy Bramy Floriańskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Pyla, Grażyna
Pisanki krakowskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Oleszkiewicz, Małgorzata
Szopka mistrza Ezenekiera. Mity, pytania i okruchy prawdy o pewnej szopce z końca XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Grodziska, Karolina
Fryderyk Toth (1896-1982). Życie i twórczość
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Mączyński, Ryszard
Opisanie gmachów Szkoły Głównej Koronnej przez architekta Stanisława Zawadzkiego w roku 1783 uczynione
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Skrabski, Józef
Modernizacja i renowacja kościoła Mariackiego w czasach archiprezbitera Jacka Łopackiego. Między Kacprem Bażanką a Franceskiem Placidim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Danowska, Ewa
"...Tedy to moje życie niegodne..." O życiu i śmierci Franciszka Toryaniego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Czyżewski, Krzysztof J.; Walczak, Marek
Spectet posteritas vivam probi oris effigiem Bernardi Macieiowski. O jednym z portretów we franciszkańskiej galerii biskupów krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Krasnowolski, Bogusław
Klemens Bąkowski a ochrona krakowskich zabytków na przełomie wieków XIX i XX
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Lichończak-Nurek, Grażyna
Dr Klemens Bąkowski (1860-1938). W 70. rocznicę śmierci
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2007
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 29 marca 2006 do 13 marca 2007
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Dyba, Olga
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2006 - marzec 2007
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007

poprzednie
1 ... 56789101112131415 ... 51
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/