Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (49823)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 910111213141516171819 ... 52
następne

Stopka, Krzysztof
Głos w dyskusji nad fundacją uniwersytetu w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2005
Laberschek, Jacek
Krakowski zespół osadniczy w wiekach XIII-XVI. Rozwój terytorialny
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2005

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2004
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Duda, Jerzy
25 lat konkursu "Ocalić od zapomnienia"
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 25 marca 2003 do 29 marca 2004
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2003 - marzec 2004
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Wyrozumski, Jerzy
Jadwiga Wiktor 1914-2004
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Hońdo, Leszek
Kazimierz Traciewicz 1928-2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Langier, Jerzy; Kasprzyk, Mieczysław
Teresa Stanisławska-Adamczewska 1924-2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Duda, Jerzy
Konrad Makohoński 1923-2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Wyrozumski, Jerzy
Lech Kalinowski 1920-2004
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Mitkowska, Anna
Janusz Bogdanowski 1929-2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Wyrozumski, Jerzy
Związki Jerzego Joachima Retyka z Polską i Krakowem
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Wyrozumska, Bożena
Dokument rady miasta Norymbergi z 2 marca 1499 r. dla Wita Stwosza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Sudacka, Aldona
Renesansowe maszkarony krakowskich Sukiennic, ich autentyczność i konserwacje
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Staszel, Jan
Listy Karoliny Lanckorońskiej do Jana Fijałka i Stanisława Tomkowicza z lat 1930-1936
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Daszyk, Krzysztof Karol
"Czas obudzić legiony drzemiące!" odradzanie się w młodopolskim Krakowie romantycznej idei niepodległościowego czynu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Mozaiki w jezuickiej bazylice Serca Jezusa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Czapczyńska-Kleszczyńska, Danuta
Dzieje witraży Stanisława Wyspiańskiego w kościele oo. Franciszkanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Zbroja, Barbara
Żydowska Gmina Wyznaniowa w Podgórzu 1891-1936
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004

poprzednie
1 ... 910111213141516171819 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/