Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (44342)
    Książki (7239)
    Artykuły i czasopisma (19958)
    Materiały konferencyjne (22864)
    Rozprawy doktorskie (1163)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (96)
Inne bazy bibliograficzne (14764)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2185)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (2)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7632)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Tal-Figiel, Barbara; Figiel, Wiesław; Michno, Anna

Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Tytuł równoległy Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field
Seria/Czasopismo Przemysł Chemiczny
Numeracja T. 95, nr 10
Data wydania 2016
Język polski
Zakres stron 2021-2024
Oznaczenie ilustracji fot., tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 2024
Bibliografia (liczba pozycji) 13
Oznaczenie streszczenia Streszcz. ang., pol.
ISSN 0033-2496
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Rodzaj publikacji oryginalny artykuł naukowy (original article)
DOI 10.15199/62.2016.10.35
Opis bibliograficzny
Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym = Relation between rheological properties and morphology of fat ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe krystalizacja, tłuszcze spożywcze, ultradźwięki
Abstrakt
Wiele sensorycznych właściwości tłuszczów, takich jak rozprowadzanie i tekstura, zależy od wytrzymałości sieci zbudowanej z kryształów tłuszczów. Proces krystalizacji ma w związku z tym duży ... więcej

Four mixts. of liq. rapeseed or castor oils with coconut oil or cocoa butter were prepd., crystd. at 23°C for 5 h under ultrasonication (24-64 kW/m2) and studied for storage modulus. The sonication resulted in decreasing the fractal dimension and increasing the storage modulus of the mixts.

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW A
Punktacja czasopisma na Liście MNiSW 15
Impact Factor 0.385

dodatkowe informacje
Afiliacja publikacji/Instytut PK Katedra Inżynierii Chemicznej i Procesowej [C-3]
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej [C]
Afiliacja PK – inf. na publikacji tak
Publikacja w Open Access (OA) nie

odnośniki
Link do publikacji w wersji elektronicznej online  
Link do katalogu Biblioteki PK przejdź  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /

Opinie użytkowników
brak opiniiDodaj opinię






© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/