Informacje o RPK
o RPK
regulamin RPK
OAI Data Provider
Dla Autorów
OAI Data Provider
deponowanie prac
licencje
doktoraty w RPK
Przeglądaj
według kolekcji
według wydziału
ostatnio opublikowane
Szukaj
Pomoc
wyszukiwanie
logowanie
FAQ
film o RPK
zgłaszanie uwag
Zaloguj
O Bazach
bazy bibliograficzne
o projekcie SUW
Dla Autorów
Przeglądaj
według kolekcji
ostatnio opublikowane
Szukaj
Pomoc
wyszukiwanie
zgłaszanie uwag
Zaloguj
Baza Przedmiotów
opis bazy
o projekcie SUW
Dla Wykładowców
dodawanie przedmiotu
Przeglądaj
według autora
według kolekcji
według wydziału
ostatnio opublikowane
Szukaj
Pomoc
wyszukiwanie
prezentacja Bazy Przedmiotów
zgłaszanie uwag
Zaloguj
Baza Publikacji
o bazie
podstawy prawne
o projekcie SUW
bibliometria
Dla Autorów
aktualności
dodawanie publikacji w CRIS PK
Przeglądaj
według autora
według kolekcji
według wydziału
według dyscypliny
według czasopisma/serii
według wydawnictwa
ostatnio opublikowane
Szukaj
Pomoc
wyszukiwanie
zgłaszanie uwag
dyscypliny publikacji w CRIS PK
Zaloguj
Badania aktywności i stabilności barwników gomfreninowych z ekstraktów Basella alba L.
Numer umowy
UMO-2017/27/B/NZ9/02831
Rodzaj projektu
Opus
Jednostka finansująca
Narodowe Centrum Nauki
Publikacje pracowników PK powstałe w ramach projektu: 6
Sutor-Świeży, Katarzyna
;
Proszek, Justyna
;
Popenda, Łukasz
;
Wybraniec, Sławomir
Influence of citrates and EDTA on oxidation and decarboxylation of betacyanins in red beet (Beta vulgaris L.) betalain-rich extract
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
Molecules
Data wydania:
2022
ISSN:
1420-3049
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
140
Impact Factor:
4.6
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus:
tak
Sutor-Świeży, Katarzyna
;
Antonik, Michał
;
Dziedzic, Ewa
;
Bieniasz, Monika
;
Mielczarek, Przemysław
;
Popenda, Łukasz
;
Pasternak, Karol
;
Tyszka-Czochara, Małgorzata
;
Wybraniec, Sławomir
Structural studies on diverse betacyanin classes in matured pigment-rich fruits of Basella alba L. and Basella alba L. var. 'Rubra' (Malabar spinach)
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
International Journal of Molecular Sciences
Data wydania:
2022
ISSN:
1422-0067
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
140
Impact Factor:
5.6
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus:
tak
Sutor-Swieży, Katarzyna
;
Antonik, Michał
;
Proszek, Justyna
;
Nemzer, Boris
;
Pietrzkowski, Zbigniew
;
Popenda, Łukasz
;
Świergosz, Tomasz
;
Wybraniec, Sławomir
Dehydrogenation of betacyanins in heated betalain-rich extracts of red beet (Beta vulgaris L.)
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
International Journal of Molecular Sciences
Data wydania:
2022
ISSN:
1422-0067
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
140
Impact Factor:
5.6
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus:
tak
Kumorkiewicz-Jamro, Agnieszka
;
Świergosz, Tomasz
;
Sutor, Katarzyna
;
Spórna-Kucab, Aneta
;
Wybraniec, Sławomir
Multi-colored shades of betalains: recent advances in betacyanin chemistry
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
Natural Product Reports
Data wydania:
2021
ISSN:
1460-4752
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
200
Impact Factor:
15.111
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Drobnicka, Natalia
;
Sutor, Katarzyna
;
Kumorkiewicz-Jamro, Agnieszka
;
Spórna-Kucab, Aneta
;
Antonik, Michał
;
Dziedzic, Ewa
;
Świergosz, Tomasz
;
Ortyl, Joanna
;
Wybraniec, Sławomir
Phytochemical molecules from the decarboxylation of gomphrenins in violet Gomphrena globosa L.—Floral infusions from functional food
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
International Journal of Molecular Sciences
Data wydania:
2020
ISSN:
1661-6596
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
140
Impact Factor:
5.924
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus:
tak
Kumorkiewicz, Agnieszka
;
Sutor, Katarzyna
;
Nemzer, Boris
;
Pietrzkowski, Zbigniew
;
Wybraniec, Sławomir
Thermal decarboxylation of betacyanins in red beet betalain-rich extract
Typ:
artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Data wydania:
2020
ISSN:
2083-6007
Lista MNiSW/MEiN:
tak
Punktacja czasopisma:
100
Impact Factor:
2.111
Publikacja indeksowana w Web of Science:
tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus:
tak
© 2009 - 2024 Biblioteka Politechniki Krakowskiej
http://www.biblos.pk.edu.pl/