Hydrolizaty białkowe i suszone proteiny - analiza rynku, wymagania jakościowe, zastosowanie
Wariant tytułu
Protein hydrolysates and dried protein - market analysis, quality requirements, application
Autor
Makara, Agnieszka
Banach, Marcin
Kowalski, Marek
Opublikowane w
Czasopismo Techniczne. Chemia
Numeracja
R. 107, Z. 10, 1-Ch
Data wydania
2010
Miejsce wydania
Kraków
Wydawca
Wydawnictwo PK
Język
polski
Abstrakt
Hydrolizaty białkowe i suszone proteiny są substancjami, które umożliwiają polepszenie niektórych właściwości funkcjonalnych produktów. Surowcem do produkcji hydrolizatów białkowych oraz suszonych protein pylistych może być tkanka mięsno-kostna z rozbioru półtusz wieprzowych lub wołowych. Praca zawiera dane dotyczące własności i zastosowania hydrolizatów białkowych, analizę rynku surowca oraz wymagania jakościowe surowców i produktów.
Protein hydrolysates and dried protein enable to improve some functional properties of products. Pork or beef meat - bone tissue is a raw material for a production of protein hydrolysates and dusty dried proteins. In the paper the data about properties and application of protein hydrolysates, as well as an analysis of market of raw material using for production of protein hydrolysates and qualitative specifications of raw materials and products are done.
Klasyfikacja PKT
250000 Chemia
Wydział
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej
Licencja
Licencja PK. Brak możliwości edycji i druku.
Prawa dostępu
Zasób dostępny dla wszystkich
Na stronie wykorzystywane są pliki cookie, bądź podobne rozwiązania. Aby poznać szczegóły zapoznaj się z polityką prywatności.