Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50021)
    Książki (7575)
    Artykuły i czasopisma (22907)
    Materiały konferencyjne (22155)
    Rozprawy doktorskie (1276)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (163)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Kowalski, Zygmunt; Makara, Agnieszka

Własności i metody otrzymywania tłuszczy spożywczych w przemyśle mięsnym

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Tytuł równoległy Properties and methods of production of the food fats in the meat industry
Seria/Czasopismo Technical Transactions. Chemistry = Czasopismo Techniczne. Chemia
Numeracja Z. 1-Ch
Data wydania 2012
Seria główna Technical Transactions = Czasopismo Techniczne
Numer w serii głównej R. 109, Z. 16
Język polski
Typ nośnika online
Zakres stron 51-63
Oznaczenie ilustracji tab.
Bibliografia (na str.) 63
Bibliografia (liczba pozycji) 14
Oznaczenie streszczenia Streszcz., Abstr.
ISSN 1897-6298
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Opis bibliograficzny
Własności i metody otrzymywania tłuszczy spożywczych w przemyśle mięsnym = Properties and methods of production of the food fats in the meat industry / Zygmunt Kowalski, Agnieszka Makara // Czasopismo ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe własności fizykochemiczne, tłuszcze spożywcze i techniczne, metody otrzymywania, przemysł mięsny

physic-chemical properties, food and technical fats, production method, meat industry
Abstrakt
Tłuszcze są jednym z podstawowych składników odżywczych, a także pełnią podstawowe funkcje w organizmie człowieka. Są głównym składnikiem energetycznym żywności i są niezbędne do prawidłowego ... więcej

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW/MEiN B
Punktacja czasopisma 5

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji w Repozytorium Politechniki Krakowskiej  
Link do katalogu Biblioteki PK przejdź  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /






© 2009 - 2024 Biblioteka Politechniki Krakowskiej
http://www.biblos.pk.edu.pl/