Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50023)
    Książki (7576)
    Artykuły i czasopisma (22920)
    Materiały konferencyjne (22202)
    Rozprawy doktorskie (1276)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (163)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Malinowska, Magdalena; Śliwa, Karolina; Sikora, Elżbieta; Ogonowski, Jan

Qualitative analysis of the main polyphenols contained in apple pomace extract

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Tytuł równoległy Analiza jakościowa głównych polifenoli zawartych w ekstrakcie z wytłoków z jabłek
Seria/Czasopismo Technical Transactions. Chemistry = Czasopismo Techniczne. Chemia
Numeracja Iss. 1-Ch
Data wydania 2016
Seria główna Technical Transactions = Czasopismo Techniczne
Numer w serii głównej Y. 113, Iss. 4
Język angielski
Typ nośnika online
Zakres stron 69-75
Oznaczenie ilustracji fot., rys., tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 74-75
Bibliografia (liczba pozycji) 13
Oznaczenie streszczenia Abstr., Streszcz.
ISSN 1897-6298
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
DOI 10.4467/2353737XCT.16.048.5310
Opis bibliograficzny
Qualitative analysis of the main polyphenols contained in apple pomace extract = Analiza jakościowa głównych polifenoli zawartych w ekstrakcie z wytłoków z jabłek / Magdalena Malinowska, Karolina ... więcej

tematyka
Klasyfikacja PKT [250000] Chemia
Słowa kluczowe apple-pomace, ultrasound assisted extraction, micelle mediated extraction, polyphenols, TLC, UV/VIS

wytłoki z jabłek, ekstrakcja wspomagana ultradźwiękami, ekstracja micelarna, polifenole, TLC, UV/VIS
Abstrakt
The paper describes chosen methods for the extraction and qualitative analysis of the main polyphenolic compounds contained in apple pomace. Apple pomace is a by-product generated during apple juice production. ... więcej

Artykuł opisuje wybrane metody pozyskiwania, a także analizę jakościową głównych związków polifenolowych zawartych w wytłokach z jabłek. Wytłoki jabłkowe stanowią produkt uboczny powstający ... więcej

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW/MEiN B
Punktacja czasopisma 13
Ujednolicona lista MNiSW 2013-2016 B
Ujednolicona punktacja MNiSW 2013-2016 13

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji w Repozytorium Politechniki Krakowskiej  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /






© 2009 - 2024 Biblioteka Politechniki Krakowskiej
http://www.biblos.pk.edu.pl/