Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (44989)
    Książki (7319)
    Artykuły i czasopisma (20345)
    Materiały konferencyjne (22618)
    Rozprawy doktorskie (1173)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (98)
Inne bazy bibliograficzne (14798)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2185)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (2)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7666)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Kędzierska-Matysek, Monika; Matwijczuk, Arkadiusz; Florek, Mariusz; Barłowska, Joanna; Wolanciuk, Anna; Matwijczuk, Alicja; Chruściel, Edyta; Walkowiak, Radosław; Karcz, Dariusz; Gładyszewska, Bożena

Application of FTIR spectroscopy for analysis of the quality of honey

typ: materiały konferencyjne w czasopiśmie

 

Forma publikacji referat/artykuł
Seria/Czasopismo Bio Web of Conferences
Data wydania 2018
Język angielski
Numeracja Vol. 10
Typ nośnika online
Liczba stron 8
Zakres stron [1-8]
Oznaczenia ref./art. 02008
Oznaczenie ilustracji tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 7-8
Bibliografia (liczba pozycji) 34
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISSN 2117-4458
Uwagi Section: Engineering and Technology
Nazwa konferencji Contemporary Research Trends in Agricultural Engineering
Miejsce konferencji Kraków, Poland
Data konferencji 25-27.09.2017
DOI 10.1051/bioconf/20181002008
Charakter pracy publikacja naukowa
Rodzaj publikacji oryginalny artykuł naukowy (original article)
Publikacja recenzowana tak
Opis bibliograficzny
Application of FTIR spectroscopy for analysis of the quality of honey / Monika Kędzierska-Matysek, Arkadiusz Matwijczuk, Mariusz Florek, Joanna Barłowska, Anna Wolanciuk, Alicja Matwijczuk, Edyta Chruściel, ... więcej

tematyka
Klasyfikacja PKT [252300] Chemia analityczna
[250000] Chemia
Słowa kluczowe FTIR, honey, quality
Abstrakt
Every kind of honey is a very precious natural product which is made by Mellifera bees species. The chemical composition of honey depends on its origin or mode of production. Honey consists essentially ... więcej

punktacja i wskaźniki
Dyscyplina inżynieria chemiczna

dodatkowe informacje
Afiliacja publikacji/Instytut PK Instytut Chemii i Technologii Nieorganicznej [Z]
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej [C]
Afiliacja PK – inf. na publikacji tak
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji przejdź  
Kolekcja
Materiały konferencyjne w czasopiśmie
Materiały konferencyjne /

Opinie użytkowników
brak opiniiDodaj opinię






© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/