Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46641)
    Książki (7637)
    Artykuły i czasopisma (21081)
    Materiały konferencyjne (22938)
    Rozprawy doktorskie (1192)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (106)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Cyklis, Piotr

Sprężarki i dmuchawy w przemyśle spożywczym

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Seria/Czasopismo Przemysł Spożywczy = Food Industry
Numeracja T. 73, nr 4
Data wydania 2019
Język polski
Zakres stron 53-58
Oznaczenie ilustracji il. (w tym kolor.)
Oznaczenie streszczenia Streszcz., Summ.
ISSN 0033-250X
Charakter pracy publikacja popularno-naukowa
Publikacja recenzowana tak
DOI 10.15199/65.2019.4.8
Opis bibliograficzny Sprężarki i dmuchawy w przemyśle spożywczym / Piotr Cyklis // Przemysł Spożywczy = Food Industry. – 2019, T. 73, nr 4, s. 53-58 : il. (w tym kolor.). – Streszcz., Summ. – doi: 10.15199/65.2019.4.8. – ISSN 0033-250X

tematyka
Słowa kluczowe sprężarki, dmuchawy, wymagania higieniczne

compressors, blowers, higienic requirements
Abstrakt
W publikacji przedstawiono wymagania stawiane technologii sprężania w przemyśle spożywczym. Omówiono podstawy teoretyczne działania sprężarek i dmuchaw oraz podano ogólną klasyfikację urządzeń ... więcej

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) nie

odnośniki
Link do publikacji w wersji elektronicznej online  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /






© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/