Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46564)
    Książki (7630)
    Artykuły i czasopisma (21053)
    Materiały konferencyjne (22982)
    Rozprawy doktorskie (1191)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (106)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Gąska, Adam; Harmatys, Wiktor; Gąska, Piotr; Gruza, Maciej; Sładek, Jerzy

Validation of virtual CMM-based method for uncertainty estimation of measurements performed on five-axis coordinate measuring machines

typ: materiały konferencyjne w książce

 

Forma publikacji referat/rozdział w monografii
Tytuł źródła IMEKO TC 14 2019 : Proceedings of the 12th International Conferenceon Measurement and Quality Control - Cyber Physical Issue
Redaktor źródła Majstorovic, Vidosav D.; Durakbasa, Numan
Miejsce wydania Cham
Wydawca Springer
Data wydania 2019
Język angielski
Seria/Czasopismo Lecture Notes in Mechanical Engineering : LNME
ISSN serii 2195-4364
Typ nośnika online
Zakres stron 39-46
Oznaczenie ilustracji il. (w tym kolor.)
Bibliografia (na str.) 46
Bibliografia (liczba pozycji) 8
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISBN 978-3-030-18176-5 (print)
978-3-030-18177-2 (online)
Nazwa konferencji IMEKO TC 14 2019 : 12th International Conference on Measurement and Quality Control - Cyber Physical Issue
Miejsce konferencji Belgrade, Serbia
Data konferencji 4-7.06.2019
DOI 10.1007/978-3-030-18177-2_4
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Opis bibliograficzny
Validation of virtual CMM-based method for uncertainty estimation of measurements performed on five-axis coordinate measuring machines / Adam Gąska, Wiktor Harmatys, Piotr Gąska, Maciej Gruza, Jerzy ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe CMM, five-axis system, uncertainty estimation, validation
Abstrakt
According to guidelines of international standards it is necessary that all methods used in calibration and test laboratories for determination of measurement result and uncertainty should be validated. ... więcej

punktacja i wskaźniki
Punktacja MNiSW (rozdział) 20
Publikacja indeksowana w Web of Science tak
Publikacja indeksowana w bazie Scopus tak
Dyscyplina inżynieria mechaniczna
inżynieria mechaniczna
inżynieria mechaniczna
inżynieria mechaniczna
inżynieria mechaniczna
Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) nie

odnośniki
Link do publikacji przejdź  
Kolekcja
Materiały konferencyjne w książce
Materiały konferencyjne /






© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/