Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46530)
    Książki (7620)
    Artykuły i czasopisma (21034)
    Materiały konferencyjne (22978)
    Rozprawy doktorskie (1191)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (105)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Starzak, Karolina; Świergosz, Tomasz; Matwijczuk, Arkadiusz; Creaven, Bernadette; Podleśny, Janusz; Karcz, Dariusz

Anti-hypochlorite, antioxidant, and catalytic activity of three polyphenol-rich super-foods investigated with the use of coumarin-based sensors

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Seria/Czasopismo Biomolecules
Numeracja Vol. 10, Iss. 5, Spec. Iss.
Data wydania 2020
Numer specjalny tak
Język angielski
Typ nośnika online
Zakres stron [1-16]
Liczba stron 16
Oznaczenia ref./art. 723
Oznaczenie ilustracji rys., tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 13-16
Bibliografia (liczba pozycji) 60
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISSN 2218-273X
Uwagi Special Issue: Therapeutic or Preventive Potential of Dietary Compounds in the Inflammatory Response
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Rodzaj publikacji oryginalny artykuł naukowy (original article)
DOI 10.3390/biom10050723
Opis bibliograficzny
Anti-hypochlorite, antioxidant, and catalytic activity of three polyphenol-rich super-foods investigated with the use of coumarin-based sensors / Karolina Starzak, Tomasz Świergosz, Arkadiusz Matwijczuk, ... więcej

tematyka
Klasyfikacja PKT [253900] Inżynieria chemiczna
[250000] Chemia
Słowa kluczowe anti-hypochlorite activity, fluorescent probes, coumarin sensors, ABTS, green synthesis, açaí, goji, schisandra, super-foods, antioxidants
Abstrakt
The anti-hypochlorite activity of açaí (Euterpe oleracea Mart.), goji (Lycium barbarum L.) and schisandra (Schisandra chinensis) fruit extracts were assessed by determining the reactive chlorine species ... więcej

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW tak
Punktacja czasopisma 100
Impact Factor 4.879
Publikacja indeksowana w bazie Scopus tak
Dyscyplina inżynieria chemiczna
inżynieria chemiczna

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji przejdź  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /






© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/