Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46641)
    Książki (7637)
    Artykuły i czasopisma (21081)
    Materiały konferencyjne (22933)
    Rozprawy doktorskie (1192)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (106)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Drobnicka, Natalia; Sutor, Katarzyna; Kumorkiewicz-Jamro, Agnieszka; Spórna-Kucab, Aneta; Antonik, Michał; Dziedzic, Ewa; Świergosz, Tomasz; Ortyl, Joanna; Wybraniec, Sławomir

Phytochemical molecules from the decarboxylation of gomphrenins in violet Gomphrena globosa L.—Floral infusions from functional food

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Seria/Czasopismo International Journal of Molecular Sciences
Numeracja Vol. 21, Iss. 22, Spec. Iss.
Data wydania 2020
Numer specjalny tak
Język angielski
Typ nośnika online
Zakres stron [1-19]
Liczba stron 19
Oznaczenia ref./art. 8834
Oznaczenie ilustracji schem., tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 17-19
Bibliografia (liczba pozycji) 32
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISSN 1661-6596
Uwagi Special Issue: Bioactive Phytochemicals and Functional Food Ingredients in Fruits and Vegetables 2021
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Rodzaj publikacji oryginalny artykuł naukowy (original article)
DOI 10.3390/ijms21228834
Opis bibliograficzny
Phytochemical molecules from the decarboxylation of gomphrenins in violet Gomphrena globosa L.—Floral infusions from functional food / Natalia Drobnicka, Katarzyna Sutor, Agnieszka Kumorkiewicz-Jamro, ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe functional food, gomphrenins, decarboxylation, infusion, LCMS-IT-TOF
Abstrakt
Herein, the generation of decarboxylated derivatives of gomphrenin pigments exhibiting potential health-promoting properties and the kinetics of their extraction during tea brewing from the purple flowers ... więcej

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW tak
Punktacja czasopisma 140
Impact Factor 5.923
Dyscyplina inżynieria chemiczna
inżynieria chemiczna
inżynieria chemiczna
inżynieria chemiczna

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki





© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/