Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (47525)
    Książki (7463)
    Artykuły i czasopisma (21791)
    Materiały konferencyjne (22606)
    Rozprawy doktorskie (1201)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (117)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Sutor-Swieży, Katarzyna; Antonik, Michał; Proszek, Justyna; Nemzer, Boris; Pietrzkowski, Zbigniew; Popenda, Łukasz; Świergosz, Tomasz; Wybraniec, Sławomir

Dehydrogenation of betacyanins in heated betalain-rich extracts of red beet (Beta vulgaris L.)

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Seria/Czasopismo International Journal of Molecular Sciences
Numeracja Vol. 23, Iss. 3, Spec. Iss.
Data wydania 2022
Numer specjalny tak
Język angielski
Typ nośnika online
Zakres stron [1-18]
Liczba stron 18
Oznaczenia ref./art. 1245
Oznaczenie ilustracji rys., tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 17-18
Bibliografia (liczba pozycji) 48
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISSN 1422-0067
Uwagi Special Issue: Natural Medicines, Functional Foods and Nutrients for Healthcare
Supplementary Materials: supporting information can be downloaded at: https: //www.mdpi.com/article/10.3390/ijms23031245/s1.
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Rodzaj publikacji oryginalny artykuł naukowy (original article)
DOI 10.3390/ijms23031245
Opis bibliograficzny
Dehydrogenation of betacyanins in heated betalain-rich extracts of red beet (Beta vulgaris L.) / Katarzyna Sutor-Swieży, Michał Antonik, Justyna Proszek, Boris Nemzer, Zbigniew Pietrzkowski, Łukasz ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe dehydrogenation, decarboxylation, xanbetanin, neobetanin, red beet root, colorants, betanin, betalain-rich extract, decarboxy-betacyanins, dehydrogenated-betacyanins
Abstrakt
Betacyanins are a group of water-soluble red-violet compounds containing nitrogen in their structure. These are biosynthesized significantly in red beetroot (Beta vulgaris L.), a widely consumed vegetable ... więcej

punktacja i wskaźniki
Lista MNiSW/MEiN tak
Punktacja czasopisma 140
Impact Factor 5.923
Publikacja indeksowana w bazie Scopus tak

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/