Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (49545)
    Książki (7505)
    Artykuły i czasopisma (22709)
    Materiały konferencyjne (22328)
    Rozprawy doktorskie (1246)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (160)
Inne bazy bibliograficzne (15033)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (14)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Goik, Urszula; Żmudziński, Daniel; Goik, Tomasz

Wpływ dodatku inuliny na właściwości reologiczne żeli kosmetycznych

typ: rozdział/fragment książki

 

Tytuł źródła Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta
Redaktor źródła Kowalski, Stanisław; Zięć, Gabriela; Drożdż, Iwona
Współtwórca źródła Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski [inst. sprawcza]
Wydział Technologii Żywności Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie [inst. sprawcza]
Komitet Nauk o Żywności PAN [inst. sprawcza]
Miejsce wydania Kraków
Wydawca Wydaw. UR w Krakowie
Wydawnictwo według MEiN Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Data wydania 2020
Język polski
Typ nośnika online
Zakres stron 330-341
Oznaczenie ilustracji tab., wykr.
Bibliografia (na str.) 340-341
Oznaczenie streszczenia Streszcz., Summ.
ISBN 978-83-66602-10-6
Charakter pracy publikacja naukowa
Rodzaj fragmentu publikacji rozdział w monografii
Publikacja recenzowana tak
Opis bibliograficzny
Wpływ dodatku inuliny na właściwości reologiczne żeli kosmetycznych / Urszula Goik, Daniel Żmudziński, Tomasz Goik // W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta [Dokument elektroniczny] ... więcej

tematyka
Słowa kluczowe żele kosmetyczne, inulina, reologia
Abstrakt
Surowce pochodzenia roślinnego mają bogaty skład chemiczny, predysponujący do ich wielorakiego wykorzystania. Inulina jest jednym z wielu surowców pochodzenia roślinnego stosowanych w preparatach ... więcej

Plants raw materials have a rich chemical composition, which makes them suitable for various applications. Inulin is one of the many plant raw materials used in cos metic preparations. One of the advantages ... więcej

punktacja i wskaźniki
Punktacja MNiSW/MEiN (rozdział) 20

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji przejdź  
Kolekcja
Rozdział/fragment książki
Książki /






© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/