Teka Komisji Urbanistyki i Architektury = Urbanity and Architecture Files


Wariant tytułu Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie. Komisja Urbanistyki i Architektury ; Politechnika Krakowska. Wydział Architektury
Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / PAN Oddział w Krakowie
Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / Oddział PAN w Krakowie, Politechnika Krakowska. Wydział Architektury
Wydawca Polska Akademia Nauk
ISSN 0079-3450
e-ISSN 2450-0038
Skrót Teka Komis. Urb. i Arch.
Lista MNiSW B (od 2013)
B (od 2017)
tak (od 2019)
Punktacja MNiSW dla czasopisma 1 (od 2013)
5 (od 2015)
5 (od 2017)
20 (od 2019)
Ujednolicona Lista MNiSW B
Ujednolicona punktacja MNiSW 5
Polecane strony internetowe strona www  


Publikacje w tym tytule: 478
poprzednie
1 ... 192021222324

Młodzianowski, Adam
Wybrane realizacje wystaw muzealnych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Novák, Zygmunt
Od urbanistyki do architektury życia i krajobrazu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Borowiejska-Birkenmajerowa, Maria
Relikty średniowiecznej architektury obronnej w obrębie zespołu św. Michała w Krakowie na tle dawnego układu urbanistycznego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Zin, Wiktor
Władysław Grabski (1924-1970) [nekr. oraz] Zestawienie publikacji ...
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury = Urbanity and Architecture Files
Data wydania: 1971
Zin, Wiktor
Władysław Grabski (1924-1970)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1971
Gabryś, Marian
W służbie nauki i wychowania młodzieży. Pamięci Profesora Dra Juliusza Żórawskiego oraz Wykaz ważniejszych prac ...
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury = Urbanity and Architecture Files
Data wydania: 1970
Gabryś, Marian
W służbie nauki i wychowania młodzieży. Pamięci Profesora Dra Juliusza Żórawskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabski, Władysław
Henryk Münch (1906-1968)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabski, Władysław
Średniowieczna kamienica krakowska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabowski, Andrzej; Miczyńska, Izabela; Myczkowski, Stefan
Charakterystyka najcenniejszych obiektów dendrologicznych w zieleni miejskiej Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Heczko, Ewa
Sprawozdanie z działalności Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału PAN w Krakowie, za okres od czerwca 1965 do czerwca 1968
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1969
Bogdanowski, Janusz
Systemy obronne w dziejach fortyfikacji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1969
Grabski, Władysław
Ze studiów nad zabudową mieszkalną średniowiecznego Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Münch, Henryk
Podstawowe problemy urbanistyczne przedlokacyjnego Krakowa. Cześc I. Kraków wczesnośredniowieczny (od końca w. XII)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Bartkowicz, Barbara
Problemy kształtowania ośrodka handlowo-usługowego dzielnicy Nowa Huta
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Miczyńska, Izabela
Badania nad istniejącą zielenią i jej przystosowaniem do celów rekreacji na przykładzie zachodniej części Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1967
Ptaszycka, Anna
Zespół rekreacyjny Lasu Wolskiego w Krakowie. Zasady projektu - obliczenie chłonności terenu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1967
Novák, Zygmunt
Od zamkniętej do otwartej architektury
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1967

poprzednie
1 ... 192021222324



© 2009 - 2019 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/