Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50023)
    Książki (7576)
    Artykuły i czasopisma (22915)
    Materiały konferencyjne (22194)
    Rozprawy doktorskie (1276)
    Opublikowane recenzje (87)
    Inne publikacje w portalach i serwisach internetowych (163)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Jednostki PK

Opcje

Śliwa, Karolina; Sikora, Elżbieta; Ogonowski, Jan

Kosmetyczne zastosowania serwatki

typ: artykuł w czasopiśmie

 

Tytuł równoległy Cosmetic applications of whey
Seria/Czasopismo Wiadomości Chemiczne
Numeracja [R.] 64, [z.] 5-6 (755-756)
Data wydania 2010
Język polski
Zakres stron 507-531
Oznaczenie ilustracji tab.
Bibliografia (na str.) 530-531
Bibliografia (liczba pozycji) 88
Oznaczenie streszczenia Abstr.
ISSN 0043-5104
Charakter pracy publikacja naukowa
Publikacja recenzowana tak
Opis bibliograficzny Kosmetyczne zastosowania serwatki = Cosmetic applications of whey / K. Śliwa, E. Sikora, J. Ogonowski // Wiadomości Chemiczne. – 2010, [R.] 64, [z.] 5-6 (755-756), s. 507-531 : tab. – Bibliogr. 88 poz., Abstr. – ISSN 0043-5104

tematyka
Słowa kluczowe serwatka, kosmetyki

whey, cosmetics
Abstrakt
Milk, as colloidal mixture of proteins, lipids and vitamins is applied by known cosmetic producers. In cosmetics, milk occurs as moistening and biologically active agent (i.e. the source of vitamins and ... więcej

dodatkowe informacje
Publikacja w Open Access (OA) tak

odnośniki
Link do publikacji w wersji elektronicznej online  
Link do katalogu Biblioteki PK przejdź  
Kolekcja
Artykuły
Artykuły i czasopisma /






© 2009 - 2024 Biblioteka Politechniki Krakowskiej
http://www.biblos.pk.edu.pl/