Ochrona Zabytków


Wariant tytułu Protection of Historical Monuments
Wydawca Narodowy Instytut Dziedzictwa
ISSN 0029-8247
Skrót Ochr. Zabyt.
Lista MNiSW/MEiN B (od 2012)
tak (od 2019)
Punktacja MNiSW/MEiN dla czasopisma 5 (od 2012)
3 (od 2013)
5 (od 2015)
40 (od 2019)
Polecane strony internetowe strona wydawcy  


Publikacje w tym tytule: 279
poprzednie
1 ... 345678910111213
następne

Gala, Jan
Próba zastosowania termowizji do badań konserwatorskich zabytkowych obiektów architektonicznych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1975
Faust, Jadwiga
Konserwacja gremiale haftowanego z XVII w.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1975

Pracownie Konserwacji Zabytków w trzydziestoleciu PRL
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1975
Wawrzeńczak, Andrzej
Przyczynek do badań nad historią konserwacji papieru
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Majewski, Alfred
Profesor dr Pietrò Gazzola - doktor honoris causa Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Rudkowski, Tadeusz
Sesja naukowa na temat konserwacji drewna polichromowanego (Kraków, 14-15 listopada 1973 r.)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Ślesiński, Władysław
O nieznanym wkładzie Karola Soczyńskiego do nauki o konserwacji malowideł i grafiki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1973
Rudkowski, Tadeusz
Konferencja naukowa poświęcona konserwacji wystroju drewnianego kościoła śś. Piotra i Pawła w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1973
Niedzielska, Maria
Konserwacja mozaiki Bizantyjskiej Madonny z klasztoru Klarysek w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1973
Szyszko, Władysław
Badania technologiczne trzech nagrobnych stel egipskich na podłożu drewnianym z Muzeum Narodowego w Krakowie (część II)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Korpal, Grażyna
Badania technologiczne sześciu italskich malowideł ściennych z Muzeum Narodowego w Krakowie (część II)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Samek, Jan
Zasoby, wartości i stan zachowania zabytków ruchomych Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Szyszko, Władysław
Badania technologiczne trzech nagrobnych stel egipskich na podłożu drewnianym z Muzeum Narodowego w Krakowie (część I)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Korpal, Grażyna
Badania technologiczne sześciu italskich malowideł ściennych z Muzeum Narodowego w Krakowie (część I)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Bielawski, Bolesław
Konferencja "Organy zabytkowe"- Kraków, 8-9 marca 1972 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Wojnarski, Jan
Bronisław Waldemar Schönborn (1909-1971)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Stachowski, Leszek
Zagadnienia projektowe zespołu ulicy Kanoniczej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Bogdanowska, Aleksandra
Metoda i wyniki badań wystroju malarskiego budynków przy ulicy Kanoniczej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Swaryczewski, Andrzej
Badania architektoniczne domów pierzei zachodniej ulicy Kanoniczej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Kossowski, Jerzy
Problemy rewaloryzacji zespołu zabudowy przy ulicy Kanoniczej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972

poprzednie
1 ... 345678910111213
następne



© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/