Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch


Wariant tytułu Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie. Komisja Urbanistyki i Architektury ; Politechnika Krakowska. Wydział Architektury
Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / PAN Oddział w Krakowie
Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / Oddział PAN w Krakowie, Politechnika Krakowska. Wydział Architektury
Teka Komisji Urbanistyki i Architektury / Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie. Komisja Urbanistyki i Architektury
Wydawca Polska Akademia Nauk
ISSN 0079-3450
e-ISSN 2450-0038
Skrót Teka Komis. Urb. i Arch.
Lista MNiSW/MEiN B (od 2013)
tak (od 2019)
tak (od 2023)
Punktacja MNiSW/MEiN dla czasopisma 1 (od 2013)
5 (od 2015)
100 (od 2019)
100 (od 2023)
Ujednolicona punktacja MNiSW/MEiN (2013-2016) 5
Polecane strony internetowe przejdź  


Publikacje w tym tytule: 511
poprzednie
1 ... 345678910111213 ... 26
następne

Adamczyk, Mateusz; Palej, Michał
Ponowoczesna kreacja urbanistyczno-krajobrazowa : kładka-ogród u stóp wieży Eiffla
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Kantarek, Anna Agata
Paryskie przykłady współczesnej przestrzeni sakralnej. Cz. 2
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Kantarek, Anna Agata
Paryskie przykłady współczesnej przestrzeni sakralnej. Cz. 1
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 2450-0038
Böhm, Aleksander
Ochrona krajobrazu kulturowego a rozwój turystyki w miastach historycznych
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Palej, Anna
Londyn, Hampstead Garden Suburb. Idealne osiedle dla idealnej społeczności
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Schneider-Skalska, Grażyna
Projektowanie zrównoważone Ralpha Erskine'a
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Dąbrowska-Budziło, Krystyna
Rola krajobrazu kulturowego w procesach integracyjnch Europy
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Kosiński, Wojciech
Raport o architekturze Krakowa w nowych zespołach urbanistycznych na tle współczesnych tendencji w estetyce miast
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Makowska, Beata
Znaczenie detalu i ornamentu w przestrzeni publicznej miasta
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Bogdanowska, Monika
Sgraffita z kamienicy Hipolitów w świetle najnowszych badań
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2008
ISSN: 0079-3450
Pawłowska, Krystyna
Wanda – wspomnienia przyjaciół
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Zachariasz, Agata
Wanda Genga (1927-2008)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Kosiński, Wojciech
Pożegnanie prof. Wiktora Zina (1925-2007)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Buszko, Anna
Ewolucja architektury i sztuki sakralnej w Krakowie po reformach soboru watykańskiego II
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Bogdanowska, Monika
Sgraffita z kamienicy Hippolitów w świetle najnowszych badań
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Chlipalski, Jerzy
Drewniany Kraków pierwszej połowy XIV wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Kosiński, Wojciech
Raport o architekturze Krakowa w nowych zespołach urbanistycznych na tle współczesnych tendencji w estetyce miast
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Zachariasz, Agata
Rośliny rodzime i introdukowane w kompozycji ogrodowej
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2007
ISSN: 0079-3450
Solska, Małgorzata
Urok i uroda miasta – rozważania dialektyczne
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2006
ISSN: 0079-3450
Łuczyńska-Bruzda, Maria
Współpraca i przyjaźnie profesora Michała Odlanickiego-Poczobutta ze środowiskiem architektów
Typ: artykuł w czasopiśmie
Seria/Czasopismo: Teka Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie = Urbanism and Architecture Files of the Polish Academy of Sciences Kraków Branch
Data wydania: 2006
ISSN: 0079-3450

poprzednie
1 ... 345678910111213 ... 26
następne



© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/