Rocznik Krakowski


Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Skrót Rocz. Krak.
Lista MNiSW B (od 2013)
B (od 2017)
nie (od 2019)
Punktacja MNiSW dla czasopisma 3 (od 2013)
8 (od 2015)
8 (od 2017)
0 (od 2019)
Ujednolicona Lista MNiSW B
Ujednolicona punktacja MNiSW 8
Polecane strony internetowe strona wydawcy  


Publikacje w tym tytule: 1022
123456 ... 52
następne

Rokosz, Mieczysław
Obchody Roku Kościuszki w Krakowie. Czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie od 23 marca 2017 do 23 kwietnia 2018 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Fischer, Andrzej
Sprawozdanie z działalności Komitetu Opieki nad Kopcem Józefa Piłsudskiego w 2017 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Follprecht, Kamila
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie od kwietnia 2017 do marca 2018 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Krasnowolski, Bogusław
Prace konserwatorskie w Krakowie w roku 2017 dofinansowane ze środków Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Bednarek, Anna; Szyma, Marcin
Najstarsza fotografia kościoła Dominikanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Bednarek, Anna; Walanus, Wojciech
Mało znane fotografie Krakowa i ich domniemany autor ks. Leopold Textoris (1822-1885)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Moskal, Katarzyna
Chorągiew cechu rybaków krakowskich i kazimierskich w zbiorach Muzeum Historycznego Miasta Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Dettloff, Paweł
Kaplica pw. śś. Jana Chrzciciela i Jana Ewangelisty na Prądniku Czerwonym a siedemnastowieczna architektura Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Stankiewicz, Aleksander
Architektura kaplicy książąt Zbaraskich przy kościele oo. Dominikanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Cierpisz, Szymon
Problem genezy formalnej prezbiterium w krakowskim kościele Norbertanek na Zwierzyńcu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018
Wiencierz, Patrycja
Kodeks Baltazara Behema jako kopiariusz. Nowe dyskusje i nowe ustalenia
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2018

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, marzec 2017
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Wyrozumski, Jerzy
Jan Maria Małecki (8 XII 1926 – 12 VI 2017)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Rokosz, Mieczysław; Urban, Jacek
Ks. Kardynał Franciszek Macharski (20 V 1927 – 2 VIII 2016)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Sroka, Łukasz Tomasz
Barbara Berska, 1914. Zdarzyło się w Krakowie [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: 1914. Zdarzyło się w Krakowie / Barbara Berska. Kraków, 2015
Ryś, Natalia
Ostoja tradycji [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: Ostoja tradycji / red. Elżbieta Długosz, Eugeniusz Duda, Anna Jodłowiec-Dziedzic, Dariusz Niemiec. Kraków, 2016
Noga, Zdzisław
Jacek Laberschek, Sieć wodna średniowiecznego Krakowa i jej gospodarcze wykorzystanie [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: Sieć wodna średniowiecznego Krakowa i jej gospodarcze wykorzystanie / Jacek Laberschek. Warszawa, 2016
Gadocha, Marcin
Marcin Starzyński, Urzędnicy Kazimierza do 1550 roku [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: Urzędnicy Kazimierza do 1550 roku / Marcin Starzyński. Kraków, 2016
Follprecht, Kamila
Corti rinascimentali extraurbane. Un modello di cultura tra Italia e Polonia \ Podmiejskie dwory renesansowe. Wzorzec kulturowy we Włoszech i w Polsce [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: Corti rinascimentali extraurbane. Un modello di cultura tra Italia e Polonia = Podmiejskie dwory renesansowe. Wzorzec kulturowy we Włoszech i w Polsce / red. Mirosław Lenart, Magdalena Wrana. Padova-Opole, 2016
Fischer, Andrzej
Sprawozdanie z działalności Komitetu Opieki nad Kopcem Józefa Piłsudskiego w 2016 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017

123456 ... 52
następne



© 2009 - 2019 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/