Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (44714)
Inne bazy bibliograficzne (14798)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2185)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (2)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7666)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Ochrona Zabytków

typ: opisy bibliograficzne

  

ISSN 0029-8247
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 266
poprzednie
1 ... 67891011121314
następne

Kozłowski, Rudolf
Prostowanie spaczonych podobrazi drewnianych za pomocą zabiegów chemicznych i mechanicznych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1960
Obtułowicz, Leon
Dzieje sklepień kościoła oo. Dominikanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1959
Kowalski, Zbigniew
Konserwacja malowidła "fajumskiego"
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1958
Lenkiewicz, Teresa
Odkrycia archeologiczne na placu Wita Stwosza w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1958
Lepiarczyk, Józef
Konserwacja "Komory klejnotowej" Arcybractwa Miłosierdzia w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1958
Lipeński, Ryszard
Odkryta dekoracja malarska w Krakowie w kamienicy przy ul. św. Marka 24
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Fischinger, Andrzej; Lepiarczyk, Józef
W sprawie attyki kamienicy Bonerowskiej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Lepiarczyk, Józef
Miasto Kraków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Kozłowski, Rudolf
Mikrostereoradiografia. Nowa metoda badania dzieł sztuki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1956
Lisowska, Julia
Z prac konserwatorskich Muzeum Narodowego w Krakowie (w zbiorach Czartoryskich)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1956
Żychiewicz, Tadeusz
Dom klasycystyczny przy ul. Józefa 21 na Kazimierzu w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1956
Kaczmarzyk, Dariusz
Sprawa pomników Adama Mickiewicza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1956
Jamroz, Józef S.
Attyka Bonerów w Krakowie, Rynek Główny nr 9
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1956
Żaki, Andrzej
Archeologia Krakowa. Niektóre problemy naukowe i konserwatorskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Tobiasz, Mieczysław
Zagrożenie zabytków Krakowa przez dawne kanały i wody gruntowe
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Jamroz, Józef S.
Gotycka kamienica krakowska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Lepiarczyk, Józef
Stan i potrzeby Krakowa w zakresie ratownictwa i konserwacji zabytków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Zachwatowicz, Jan
W sprawie konserwacji Sukiennic
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Lepiarczyk, Józef
Przebudowa czy konserwacja? Z problematyki krakowskich Sukiennic
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955
Dutkiewicz, Józef E.
Przykład Sukiennic
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1955

poprzednie
1 ... 67891011121314
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/