Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46042)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Biblioteka Krakowska

typ: opisy bibliograficzne

  

Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 93
12345
następne

Hennel-Bernasikowa, Maria
Pałac Potockich w Krakowie (róg Rynku i Brackiej). Zarys dziejów
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 2016
Palarczykowa, Anna
Artur Potocki i jego pałac "Pod Baranami" w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1995

Kościuszce w hołdzie : praca zbiorowa
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1994
Paszenda, Jerzy
Kościół św. Barbary w Krakowie z domem zakonnym księży Jezuitów : historia i architektura
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1985
Barycz, Henryk
Rzecz o studiach w Krakowie dwóch generacji Sobieskich
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1984
Żeleńska-Chełkowska, Anna
Feliks Radwański senator Rzeczypospolitej Krakowskiej (1756-1826)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1982
Kotewicz, Ryszard
Z dziejów przemysłu Krakowa w latach 1918-1939
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1981
Rożek, Michał
Katedra Wawelska w XVII wieku
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1980
Purchla, Jacek
Jak powstał nowoczesny Kraków : studia nad rozwojem budowlanym miasta w okresie autonomii galicyjskiej
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1979
Demel, Juliusz
Stosunki gospodarcze i społeczne Krakowa w latach 1853-1866
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1958

Kraków Mickiewiczowi : praca zbiorowa
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1956
Skorzepianka, Melanja
Feliks Oraczewski : rektor krakowskiej Szkoły Głównej
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1955

Krakowskie odrodzenie : referaty z konferencji naukowej Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa z września 1953
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1954
Demel, Juliusz
Stosunki gospodarcze i społeczne Krakowa w latach 1846-1853
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1951
Bieniarzówna, Janina
Z dziejów liberalnego i konspiracyjnego Krakowa (1833-1848)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1948
Chmiel, Adam
Szkice krakowskie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1947
Gustaw, Romuald
Klasztor i kościół św. Józefa SS. Bernardynek w Krakowie : 1646-1946
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1947
Dąbrowski, Jan; Buczkowski, Kazimierz; Friedberg, Marian; Kopera, Feliks; Piwarski, Kazimierz; Skrzywan, Wacław
Kraków pod rządami wroga 1939-1945 : praca zbiorowa
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1946
Mehoffer, Józef; Estreicher, Karol
O naturalizmie i historyzmie Matejki
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1939
Reiss, Józef
Almanach muzyczny Krakowa 1780-1914. T. 2
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1939

12345
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/