Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46299)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Biblioteka Krakowska

typ: opisy bibliograficzne

  

Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 93
poprzednie
12345
następne

Tomkowicz, Stanisław
Wewnętrzne urządzenie zamku krakowskiego i jego losy : z illustracyami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1907
Nałęcz Dobrowolski, Marceli
Kościół i klasztor św. Agnieszki w Krakowie : z 8 ilustracyami w tekscie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Kubalski, Edward
Z dziejów krakowskiej muzyki (czasy Rzpltej Krakowskiej) : z illustracyami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Kopff, Wiktor
Wspomnienia z ostatnich lat Rzeczypospolitej Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Tomkowicz, St.
Raciborowice : z illustracyami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Müller, Eugeniusz
Żydzi w Krakowie w drugiej połowie XIV stulecia
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Bąkowski, Klemens
Kronika krakowska : 1796-1848. Cz. 2, Od r. 1816 do 1831
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1906
Hendel, Zygmunt; Kopera, Feliks
Kościół Świętego Idziego w Krakowie : z 17 illustracyami w tekscie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1905
Tomkowicz, Stanisław
Galerya portretów biskupów krakowskich w krużgankach klasztoru OO. Franciszkanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1905
Tomkowicz, Stanisław
Bielany : z illustracyami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1904
Bąkowski, Klemens
Kościół Ś. Krzyża w Krakowie : z ilustracyami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1904
Krupski, Jan
Szopka krakowska
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1904
Bąkowski, Klemens
Dawne cechy krakowskie : (z rycinami)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1903
Ptaśnik, Jan
Obrazki z przeszłości Krakowa. Serya druga
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1903
Ptaśnik, Jan
Obrazki z przeszłości Krakowa
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1902
Sosnowski, Kazimierz
Poezya krakowska z czasów Wolnego Miasta : (ze szczególnem uwzględnieniem Edmunda Wasilewskiego) : 1815-1846
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1901
Muczkowski, Józef
Kościół św. Franciszka w Krakowie : z 8 rycinami i planem
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1901
Bąkowski, Klemens
Dzieje Wszechnicy Krakowskiej : od r. 1364 do 1400 i od r. 1400 do 1900
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1900
Bukowski, Julian
Kościół akademicki św. Anny : monografia historyczna
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1900
Karbowiak, Antoni
Obiady profesorów Uniw. Jagiellońskiego w XVI. i XVII. wieku
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1900

poprzednie
12345
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/