Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46299)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Biblioteka Krakowska

typ: opisy bibliograficzne

  

Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 93
poprzednie
12345
następne

Reiss, Józef
Almanach muzyczny Krakowa 1780-1914. T. 1
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1939
Romankówna, Mieczysława
Pszczółka Krakowska (1819-1822)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1939
Barycz, Henryk
Lata szkolne Marka i Jana Sobieskich w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1939
Kantak, Kamil; Szablowski, Jerzy; Żarnecki, Jerzy
Kościół i klasztor OO. Bernardynów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1938
Korta, Karol
Gimnazjum św. Anny w Krakowie : wspomnienia ucznia z lat 1888-96
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1938
Konieczna, Wanda; Mastalerzówna, Maria; Świechowska, Helena; Wojnasówna, Jadwiga
Studia nad przedmieściami Krakowa
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1938
Bochnak, Adam; Pieradzka, Krystyna
Czterdziestolecie działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa 1897-1937
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1937
Sągajłłówna, Maria
Aleksander Kotsis : 1836-1877
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1936
Muczkowski, Józef
Krwawy Burmistrz : kartka z dziejów mieszczaństwa krakowskiego w XVI wieku
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1935
Bąkowski, Klemens
Kraków przed lokacją z roku 1257 : z rycinami
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1935
Chmiel, Adam
Domy krakowskie : ulica Grodzka. Cz. 2, (Liczby or. nieparzyste 19-37)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1935
Jasieński, Henryk
Dawna kamienica krakowska : jej układ i wnętrze
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1934
Chmiel, Adam
Domy krakowskie : ulica Grodzka. Cz. 1, (Liczby or. nieparzyste 1-17)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1934

Kraków w XIX w. T. 1
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1932
Górny, Antoni; Piwarski, Kazimierz
Kraków w czasie drugiego najazdu Szwedów na Polskę 1702-1709
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1932
Dzikówna, Janina
Kleparz do 1528 roku
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1932
Chmiel, Adam
Domy krakowskie : ulica Sławkowska. Cz. 2, (Liczby or. parzyste 2-32)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1932
Chmiel, Adam
Domy krakowskie : ulica Sławkowska. Cz. 1, (Liczby or. nieparzyste 1-25)
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1931

Kronika mieszczanina krakowskiego z lat 1575-1595
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1930
Małachowski-Łempicki, Stanisław
Dzieje wolnego mularstwa w Krakowie 1755-1822
Typ: opis bibliograficzny książki
Data wydania: 1929

poprzednie
12345
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/