Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46530)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Spotkania z Zabytkami

typ: opisy bibliograficzne

  

ISSN 0137-222X
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 413
123456 ... 21
następne


Nowa siedziba Archiwum Narodowego w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Petrus, Jerzy T.
"Wawel odzyskany" – nowa wystawa w Zamku Królewskim na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Sarkofagi królewskie powróciły na Wawel
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Przeszłość ma przyszłość
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2020
Publikacja recenzowana: Przeszłość ma przyszłość. Rozmowy z Jackiem Purchlą / pod red. Adama Lejczaka. Kraków, 2020.
Łanuszka, Magdalena
Cud światła
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Geniusz baroku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Strasz, Izabella
Bronisławy Rychter-Janowskiej obrazy malowane suknem
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Załęska, Wanda
Z warsztatu historyka sztuki: Porcelana polska z pałacu Radziwiłłów w Balicach w prywatnej kolekcji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Rudnik, Sylwester
Radziwiłłowie z Balic i ich pałac
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Czyżewski, Krzysztof J.; Nowacki, Dariusz
Prawdziwe skarby na wawelskiej wystawie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Krawczyk, Anna Maria
Janusz Wałek w Muzeum Książąt Czartoryskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Nowa ekspozycja
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Muzeum Książąt Czartoryskich w Krakowie – narodziny i wiek dojrzały
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Najdroższa
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2020
Publikacja recenzowana: Najdroższa : podwójne życie Damy z gronostajem / Katarzyna Bik. Kraków, 2019.

Katalog dzieł Maksymiliana Gierymskiego
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2020
Publikacja recenzowana: Maksymilian Gierymski (1846-1874) : katalog dzieł zebranych / autorzy tekstów: Aleksandra Krypczyk-De Barra, Elżbieta Zygier, Anna Klisińska-Kopacz, Piotr Frączek ; koncepcja merytoryczna i redakcja naukowa katalogu: Aleksandra Krypczyk-De Barra. Kraków, 2019.
Bochnak, Anna; Woźniak, Mateusz
Uwaga! Fałszerstwo
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020
Nazar, Andrzej
Chorągiew św. Jacka
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2020

Renowacja w Bazylice Świętej Trójcy w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2019

Odkrycie podczas konserwacji ołtarza Wita Stwosza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2019
Getka-Kenig, Mikołaj
Zapomniany pałac w Górce Narodowej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2019

123456 ... 21
następne





© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/