Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46277)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 248
poprzednie
1 ... 78910111213
następne

Swaryczewski, Andrzej
Historyczne przekształcenia urbanistyczne jednego z przyrynkowych bloków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1976
Wzorek, Zbigniew
Procesy urbanizacyjne a kształtowanie układów przestrzennych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1976
Swaryczewski, Andrzej
Południowo-zachodni odcinek murów obronnych Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1975
Bogdanowski, Janusz
Barbakan krakowski jako "dzieło kluczowe" miasta
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1975

Profesor arch. Włodzimierz Gruszczyński
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Bartkowicz, Barbara
Wypoczynek codzienny w pobliżu miejsca zamieszkania na przykładzie nowych osiedli mieszkaniowych Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Tobiasz, Mieczysław
Założenia przestrzenne przedlokacyjnego Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Borowiejska-Birkenmajerowa, Maria
Problem pierwszej lokacji i wielka lokacja Krakowa z r. 1257 w świetle ostatnich badań
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Zin, Wiktor
Z badań nad kościołem Wszystkich Świętych w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1974
Dienwebel, Maria
Odszedł profesor Novák - twórca Krakowskiej Szkoły Architektury Krajobrazu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1973
Tobiasz, Mieczysław
Z dziejów problemu urbanistycznego uporządkowania otoczenia Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1973
Juchnowicz, Stanisław
Prof. dr Władysław Szafer
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Młodzianowski, Adam
Wybrane realizacje wystaw muzealnych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Novák, Zygmunt
Od urbanistyki do architektury życia i krajobrazu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Borowiejska-Birkenmajerowa, Maria
Relikty średniowiecznej architektury obronnej w obrębie zespołu św. Michała w Krakowie na tle dawnego układu urbanistycznego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1972
Zin, Wiktor
Władysław Grabski (1924-1970)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1971
Gabryś, Marian
W służbie nauki i wychowania młodzieży. Pamięci Profesora Dra Juliusza Żórawskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabski, Władysław
Henryk Münch (1906-1968)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabski, Władysław
Średniowieczna kamienica krakowska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Grabowski, Andrzej; Miczyńska, Izabela; Myczkowski, Stefan
Charakterystyka najcenniejszych obiektów dendrologicznych w zieleni miejskiej Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970

poprzednie
1 ... 78910111213
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/