Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46289)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 248
poprzednie
1 ... 5678910111213
następne

Krasnowolski, Bogusław
Działalność krakowskich stowarzyszeń naukowych i twórczych w dziedzinie ochrony konserwatorskiej Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Beiersdorf, Zbigniew; Kornecki, Mikołaj M.; Krasnowolski, Bogusław
Bronowice Małe jako przykład historycznej i konserwatorskiej problematyki wsi podkrakowskiej, część I
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Bieda, Krzysztof
Użytkowanie przestrzeni ulicznej Śródmieścia Krakowa jako problem rewaloryzacji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Dąbrowska-Budziło, Krystyna
Krajobraz Śródmieścia Krakowa - kompozycja miasta i jego panoramy
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Heczko-Hyłowa, Ewa
Studium i wytyczne do rewaloryzacji zespołów wnętrz miejskich na przykładzie Kazimierza ze Stradomiem w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Böhm, Aleksander
Krajobraz Śródmieścia Krakowa a jego użytkowa treść
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Rączka, Jan Władysław
Królewska rezydencja pałacowo-ogrodowa na Łobzowie. Stan badań i zachowane źródła archiwalne (1585-1655), część II
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Swaryczewski, Andrzej
Szczegóły budowlane dotyczące renesansowej przebudowy Sukiennic w Krakowie w świetle rachunków miejskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Wzorek, Zbigniew
Cracovia totius Poloniae urbs celeberrima
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1983
Pęckowska, Agnieszka; Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Kronika Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie (lata 1965-1980)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Samek, Jan
Krakowskie modele architektoniczne (do zagadnienia warsztatu artysty w sztuce polskiej czasów nowożytnych)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Patoczka, Piotr
Osiedle Cegielniana w Krakowie - problem rekompozycji krajobrazowej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Białkiewicz, Zbigniew Jan
Architektura wczesnego historyzmu w twórczości sakralnej Filipa Pokutyńskiego (1869-1877)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Białkiewicz, Andrzej
Dawny pałacyk Lasockich na Dębnikach w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Rączka, Jan Władysław
Królewska rezydencja pałacowo-ogrodowa na Łobzowie. Stan badań i zachowane źródła archiwalne (1367-1586), część I
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Swaryczewski, Andrzej
Gotyckie domy ulicy Kanoniczej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1982
Niewalda, Waldemar; Krasnowolski, Bogusław
Układy urbanistyczne Okołu - próba rekonstrukcji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1981
Pawłowska, Krystyna
Witraże w kamienicach krakowskich z przełomu wieków XIX i XX
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1981
Świątek, Henryk
Architektura i budownictwo peryferii Krakowa na przełomie wieków XIX i XX
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1981
Swaryczewski, Andrzej
Nowo odkryte drewniane stropy gotyckie w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1981

poprzednie
1 ... 5678910111213
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/