Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Repozytorium PK (10732)
    Artykuły i Czasopisma (7661)
    Publikacje książkowe (875)
    Materiały konferencyjne (233)
    Prace dyplomowe (1922)
    Nieopublikowane materiały naukowe i dydaktyczne (19)
    Materiały informacyjne PK (33)
Bibliografia Publikacji Pracowników PK (41373)
Inne bazy bibliograficzne (14436)
    Architektura i Sztuka Krakowa (1984)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7504)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 241
poprzednie
12345678910 ... 13
następne

Cichy-Pazder, Ewa
Struktura wizualna śródmieścia - przykład Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Seruga, Wacław
Moje kościoły
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Dąmbska-Śmiałowska, Elżbieta
50 lat Katedry Budownictwa Ogólnego na Wydziale Architektury Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Rączka, Jan Władysław
Współczesne tendencje w planowaniu i architekturze polskich wsi w pracach Zakładu Architektury i Planowania Wsi na Wydziale Architektury Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Frazik, Józef Tomasz
Nauczanie oraz praca naukowa i zawodowa w Instytucie Historii Architektury i Konserwacji Zabytków Wydziału Architektury Politechniki Krakowskiej w latach 1945-1980
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Heczko-Hyłowa, Ewa
Badania nad dziedzictwem urbanistycznym i strefy ochrony krajobrazu miejskiego w pracach Instytutu Architektury Krajobrazu Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Górnisiewicz, Barbara
Nec locus ubi Troia
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Bruzda, Jan
Kultura miejsca
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Odlanicki-Poczobutt, Michał
Wspomnienie z działalności na Politechnice Krakowskiej w latach 1945-1951 oraz z dalszej współpracy z zespołami uczelni
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Zin, Wiktor
Epizod
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Krakowski, Piotr
O Krystynie Wróblewskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Węcławowicz-Gyurkovich, Ewa
Wspomnienie o profesor Krystynie Wróblewskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Łuczyńska-Bruzda, Maria
Zygmunt Novák - mistrz, nauczyciel, wychowawca
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Holewiński, Mirosław
Profesor Gerard Ciołek (1909-1966) współtwórca polskiej szkoły rewaloryzacji zabytkowych założeń ogrodowych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Korski, Witold
Profesor Adolf Szyszko - pierwszy dziekan Wydziału Architektury w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Pęckowska, Agnieszka
30 lat (1965-1995) współpracy między Wydziałem Architektury Politechniki Krakowskiej a Komisją Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Sochacka, Danuta
Profesor dr hab. inż. arch. Andrzej Solecki (1923-1994)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Kowicki, Marek
Profesor dr hab. architekt Mieczysław Chowaniec 1925-1993
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Złowodzki, Maciej
Bohdan Lisowski
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Kosiński, Wojciech
Włodzimierza Gruszczyńskiego twórczość kameralna i jej rola inspirująca
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996

poprzednie
12345678910 ... 13
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/