Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (42188)
Inne bazy bibliograficzne (14603)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2049)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7606)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 241
poprzednie
12345678 ... 13
następne

Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Dom ubogich fundacji Ludwika i Anny Helclów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Makowska, Beata
Nostalgia za ornamentem
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Kadłuczka, Andrzej
Karta Krakowska 2000 - w poszukiwaniu uniwersalnych pryncypiów ochrony kulturowego dziedzictwa architektury i urbanistyki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Chlipalski, Jerzy
Młyn Dominikański przy kościele Św. Trójcy w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Bogdanowski, Janusz
O harmonijny krajobraz jutra
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Kowicki, Marek
Profesor Bogdanowski - ogrodnik, odkrywca, wędrowiec
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Szafer, T. Przemysław
Edukacja po galicyjsku. Ze wspomnień mojego dziadka
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Rączka, Jan Władysław
Rewaloryzacja dziedzictwa kultury warunkiem istnienia narodu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Patoczka, Piotr
Zastosowania teorii jednostek i wnętrz architektoniczno-krajobrazowych profesora Janusza Bogdanowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Łuczyńska-Bruzda, Maria
Rozwój kierunku architektury krajobrazu w szkole krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Kowicki, Marek
Trzydzieści pięć lat pracy Komisji Urbanistyki i Architektury Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Krakowie (1965-2000)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Myczkowski, Zbigniew
Spotkanie jubileuszowe dnia 30 marca 2000 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Mikułowski-Pomorski, Jerzy
Sesja jubileuszowa profesora Janusza Bogdanowskiego dnia 26 listopada 1999 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Mikułowski-Pomorski, Jerzy
Janusz Bogdanowski - laudacja humanisty
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Zin, Wiktor
O profesorze Bogdanowskim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Życiorys naukowy jubilata - prof. zw. dr hab. inż. arch. Janusza Bogdanowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Zaangażowanie w architekturze
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Przegon, Wojciech
Fortyfikacje Podgórza jako jedna z form użytkowania ziemi i znaczący element krajobrazu kulturowego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Chlipalski, Jerzy
Młyn "Piaseczny" i jego młynówka
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Białkiewicz, Zbigniew J.
Wpływ środowiska berlińskiego na architektów krakowskich w drugiej tercji XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000

poprzednie
12345678 ... 13
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/