Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46042)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 248
poprzednie
123456789 ... 13
następne

Mikułowski-Pomorski, Jerzy
Janusz Bogdanowski - laudacja humanisty
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Zin, Wiktor
O profesorze Bogdanowskim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Życiorys naukowy jubilata - prof. zw. dr hab. inż. arch. Janusza Bogdanowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Zaangażowanie w architekturze
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Przegon, Wojciech
Fortyfikacje Podgórza jako jedna z form użytkowania ziemi i znaczący element krajobrazu kulturowego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Chlipalski, Jerzy
Młyn "Piaseczny" i jego młynówka
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Białkiewicz, Zbigniew J.
Wpływ środowiska berlińskiego na architektów krakowskich w drugiej tercji XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Żórawski, Kazimierz
Na 100-lecie urodzin Ojca
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Holewiński, Mirosław
Projekty ufortyfikowania Krakowa generała Johanna Gabriela Chastelera z 1798 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Marcinek, Roman
Z dziejów Błoń Krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Heczko-Hyłowa, Ewa
Planowanie strategiczne miast i urbanistyka operacyjna. Miejskie przestrzenie publiczne. Dwie polsko-francuskie konferencje na Politechnice Krakowskiej (1996-1997)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Bogdanowska, Monika; Mazur, Danuta
Koncepcja konserwacji neogotyckiego gmachu Collegium Novum Uniwersytetu Jagiellońskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Bartkowicz, Barbara
Skutki przestrzenne współczesnej transformacji ekonomiczno-społecznej miast na przykładzie Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Zachariasz, Agata
Z badań nad historią zabezpieczeń przeciwpowodziowych na Wiśle w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Maksymowicz, Agata
Bieżanów - miasto czy wieś?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Styrna-Bartkowicz, Krystyna
Tak się zaczęło
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2000
Brzoskwinia, Waldemar; Środulska-Wielgus, Jadwiga
Wieża pancerna armaty 8-centymetrowej M.94 fortyfikacji austro-węgierskiej. Część II
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999
Grieczkina, Marina
Problemy adaptacji obiektów sakralnych na przykładzie budynku przy ulicy Szpitalnej 24
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999
Bogdanowski, Janusz; Łuczyńska-Bruzda, Maria
"Architektura krajobrazu" na Wydziale Architektury Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999
Bylina, Leszek
Blokowiska... i co dalej?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999

poprzednie
123456789 ... 13
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/