Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (42188)
Inne bazy bibliograficzne (14603)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2049)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7606)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 241
poprzednie
1234567 ... 13
następne

Kowicki, Marek
Klimat lokalny krakowskiego Kazimierza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2014
Złowodzki, Maciej
J. Tadeusz Gawłowski (1926-2009) – twórca i profesor czterech uczelni
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Kowalski, Przemysław
Kształtowanie wartości kulturowych i przyrodniczych szlacheckich majątków ziemskich w dawnej Polsce
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Orłowski, Jacek; Walkowski, Andrzej; Złowodzki, Maciej
Względy funkcjonalno-przestrzenne i ergonomiczne w projektowaniu szpitali
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Franta, Aleksander
Kim był dla mnie Juliusz Żórawski
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Wroński, Józef Szymon
Kościoły Krakowa zbudowane w ostatnim dziesięcioleciu XX i na początku XXI wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Pawłowska, Krystyna
Wanda - wspomnienia przyjaciół
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2010
Zachariasz, Agata
Wanda Genga (1927-2008)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2010
Kosiński, Wojciech
Pożegnanie prof. Wiktora Zina (1925-2007)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2010
Buszko, Anna
Ewolucja architektury i sztuki sakralnej w Krakowie po reformach soboru watykańskiego II
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2010
Bogdanowska, Monika
Sgraffita z kamienicy Hippolitów w świetle najnowszych badań
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Chlipalski, Jerzy
Drewniany Kraków pierwszej połowy XIV wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Kosiński, Wojciech
Raport o architekturze Krakowa w nowych zespołach urbanistycznych na tle współczesnych tendencji w estetyce miast
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Kuc, Sabina; Piebiak, Iwona
Udział Profesora Oskara Büttnera w realizacji programu nauczania z przedmiotu Budownictwo ogólne na kierunku Architektura Krajobrazu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Seruga, Wacław
Środowisko mieszkaniowe - poszukiwania
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Mikułowski-Pomorski, Jerzy
Problemy społeczne w rozwoju miasta Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Łuczyńska-Bruzda, Maria
Współpraca i przyjaźnie profesora Michała Odlanickiego-Poczobutta ze środowiskiem architektów
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Makowska, Beata
Modernizm i ornament
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Heczko-Hyłowa, Ewa
Projekty badawcze Unii Europejskiej, realizowane w Instytucie Architektury Krajobrazu Politechniki Krakowskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Przegon, Wojciech
Sieć hydrograficzna w krajobrazie miasta Podgórza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004

poprzednie
1234567 ... 13
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/