Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (48380)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3233343536373839404142 ... 52
następne

Trybowski, Ignacy
Grobowiec generała Skrzyneckiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Estreicher, Karol
Chorągiew konfraterni spiskowców
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Berbelicki, Władysław
Indeks do dzieł Ambrożego Grabowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Trybowski, Ignacy
Zbiór drzeworytów ludowych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Kolak, Wacław
Ikonografia Krakowa w zbiorze rycin Grabowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Trybowski, Ignacy
Grabowski a Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Nowacki, Kazimierz
Listy Franciszka Mireckiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Sołtysowa, Zofia
Rachunki Grabowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Krupiński, Andrzej B.
Księgarska działalność Ambrożego Grabowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Estreicher, Karol
Dzieło Ambrożego Grabowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1970
Bieńkowski, Wiesław
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w latach 1965-1966
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Dużyk, Józef
Lucjan Rydel (1870-1918-1968)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Kita, Helena
Tomasz Pryliński (1847-1895)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Bieńkowski, Wiesław
Kolberg w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Śnieżyńska-Stolot, Ewa
Zabytki Krakowa w rysunkach Maksymiliana Cerchy
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Estreicher, Karol
Przenikanie romantyzmu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Bieńkowski, Wiesław
Andrzej Badurski, wybitny krakowianin wieku XVIII
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Borusiewicz-Lisowska, Małgorzata
O renesansowych portalach krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Gawęda, Stanisław
Wkład Krakowa do wysiłku zbrojnego Polski w czasie wojny trzynastoletniej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Miodońska, Barbara
Iluminacje graduału bernardyńskiego fundacji Odrowążów
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968

poprzednie
1 ... 3233343536373839404142 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/