Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (48399)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3334353637383940414243 ... 52
następne

Grygorowicz, Aleksander
Kościół św. Andrzeja w Krakowie we wczesnym średniowieczu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1968
Zin, Wiktor
Kronika prac i problemów konserwatorskich Krakowa za rok 1965
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Bieńkowski, Wiesław
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w 1964 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Mitkowski, Józef
Roman Grodecki. Wspomnienie pośmiertne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Mitkowski, Józef
Stanisław Krzyżanowski założyciel przed laty siedemdziesięciu Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa (5 V 1865 - 15 I 1917)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Borusiewicz, Władysław; Zin, Wiktor
Problemy konserwacji i wzmocnienia kopuły kaplicy Myszkowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Paszenda, Jerzy
Projekty architekta Józefa Briccio
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Kozłowska-Budkowa, Zofia
Pieczęć Wydziału Sztuk Wyzwolonych Uniwersytetu Jagiellońskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Zin, Wiktor; Grabski, Władysław
Wczesnośredniowieczne budowle Krakowa w świetle ostatnich badań
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Estreicher, Karol
Łańcuch Aleksandry
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Mitkowski, Józef
Jan Dąbrowski, prezes Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1966
Bieńkowski, Wiesław
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w 1963 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Zin, Wiktor
Kronika prac i problemów konserwatorskich Krakowa w latach 1959-1964
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Bernasikowa, Maria
Dwór Wodzickich w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Lepiarczyk, Józef
Architekt Franciszek Placidi około 1710-1782
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Mossakowski, Stanisław
Charakterystyka i geneza formy architektonicznej kościoła Św. Anny w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Estreicher, Stanisław
Katalog tyniecki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1965
Bieńkowski, Wiesław
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w latach 1957-1962
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1962
Włodarczyk, Władysław
Kościół Karmelitów Na Piasku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1962
Treiderowa, Anna
Fabryki pasów polskich w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1962

poprzednie
1 ... 3334353637383940414243 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/