Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (48136)
Inne bazy bibliograficzne (14978)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7735)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3839404142434445464748 ... 52
następne

Krzyżanowski, Józef
Statut Kazimierza Wielkiego dla krakowskich żup solnych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1934
Bochnak, Adam; Pagaczewski, Juljan
Dary złotnicze Kazimierza Wielkiego dla kościołów polskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1934
Dąbrowski, Jan
Portret Kazimierza Wielkiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1934
Jasieński, Henryk
Portale sklepowe
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
Jasieński, Henryk
Dom "Feniksa"
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
K. E.
Kalendarz Ilustrowanego Kurjera Codziennego na rok 1933 [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1933
Publikacja recenzowana: Kalendarz Ilustrowanego Kurjera Codziennego na rok 1933. W: [Ilustrowany Kurier Codzienny]. [Kraków], [1933], R. VI
Barycz, Henryk
Przegląd badań nad dziejami Uniwersytetu Jagiellońskiego w ostatniem piętnastoleciu (1917-1931)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
J. M.
Kościół N. P. Marji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
Estreicher, Karol
Minjatury kodeksu Bema oraz ich treść obyczajowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
Jarosławiecka-Gąsiorowska, Marja
Architektura neoklasyczna w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
Szablowski, Jerzy
Architektura Kalwarji Zebrzydowskiej (1600-1702)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1933
Wachholz, Szczęsny
Kraków – rozszerzenie granic 1909-1915 [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1932
Publikacja recenzowana: Kraków – rozszerzenie granic 1909-1915. Kraków, 1931
Niwiński, Mieczysław
Adam Chmiel: Rzeźnicy krakowscy [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1932
Publikacja recenzowana: Rzeźnicy krakowscy / Adam Chmiel. Kraków, 1930
Walicki, Michał
F. Kopera i J. Kwiatkowski: "Rzeźby z epoki średniowiecza i odrodzenia w Muzeum Narodowem w Krakowie" [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1932
Publikacja recenzowana: Rzeźby z epoki średniowiecza i odrodzenia w Muzeum Narodowem w Krakowie / Feliks Kopera i Józef Kwiatkowski. Kraków, 1931
Walicki, Michał
Kopera Feliks i Kwiatkowski Józef. Obrazy polskiego pochodzenia w Muzeum Narodowem w Krakowie [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1932
Publikacja recenzowana: Obrazy polskiego pochodzenia w Muzeum Narodowem w Krakowie [...] / Feliks Kopera, Józef Kwiatkowski. Kraków, 1929
Pagaczewski, Juljan
W sprawie srebrnego posągu św. Stanisława w kościele OO. Paulinów na Skałce
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Kruszyński, Tadeusz
Roboty restauracyjne w Katedrze na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Terlecki, Władysław
Kronika konserwatorska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Muczkowski, Józef
Dwa nieznane widoki Zamku na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Semkowicz, Władysław
Krucyfiks z Sirolo i jego pochodzenie z kościoła św. Salwatora na Zwierzyńcu w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932

poprzednie
1 ... 3839404142434445464748 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/