Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (47530)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3940414243444546474849 ... 52
następne

Muczkowski, Józef
Nieznane portrety Zygmunta Starego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Komornicki, Stefan S.
Kaplica Zygmuntowska w Katedrze na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Szyszko-Bohusz, Adolf
Wawel średniowieczny
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Tomkowicz, Stanisław
Wieża dawnego ratusza na rynku krakowskim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1932
Lipska, Helena
Bibljografja miasta Krakowa 1914-1918. Część druga M-Ż
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Lepszy, Leonard
Reinhold Schaffer: Andreas Stoss. – Sohn des Veit Stoss und seine Gegenreformatorische Tätigkeit [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Reinhold Schaffer: Andreas Stoss. – Sohn des Veit Stoss und seine Gegenreformatorische Tätigkeit / Reinhold Schaffer. W: Breslauer Studien zur historischen Theologie. Wrocław, 1926
Lepszy, Leonard
Jan Ptaśnik: "Ze studiı o Vítu Stoszovi a jeho rodiné (Stanislav Stosz)"
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Ze studii o Vitu Stoszovi a jeho rodine (Stanislav Stosz) = Ze studjów nad Witem Stwoszem i jego rodzinie (Stanisław Stwosz). W: Z dejin wychodni Evropy a Slovanstva: Sbornik venovany Jaroslavu BidloviPraha, 1928
Lepszy, Leonard
Juljan Pagaczewski: Posąg srebrny św. Stanisława w kościele OO. Paulinów na Skałce w Krakowie [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Posąg srebrny św. Stanisława w kościele OO. Paulinów na Skałce w Krakowie / Juljan Pagaczewski. Kraków, 1927
Estreicher, Karol
Mieczysław Gębarowicz: Początki kultu św. Stanisława i jego średniowieczny zabytek w Szwecji [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Początki kultu św. Stanisława i jego średniowieczny zabytek w Szwecji / Mieczysław Gębarowicz. Lwów, 1927
Grodecki, Roman
Marjan Gumowski: Dzieje mennicy krakowskiej [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Dzieje mennicy krakowskiej / Marjan Gumowski. Poznań, 1927
Ptaśnik, Jan
E. Reinhardt: Johann Thurzo von Bethlemfalva, Bürger und Konsul von Krakau in Goslar 1478-1496 [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Johann Thurzo von Bethlemfalva, Bürger und Konsul von Krakau in Goslar 1478-1496. Ein Beitrag zur Klärung unseres Verbandswesens von... Goslar a. H. Kommissionsverlag von J. Brumby-Gosslar 1928 / E. Reinhardt. W: [Beiträge zur Geschichte der Stadt Goslar]. [Goslar], 1928, [z. 5]
Dettloff, Szczęsny
Jerzy Mycielski. Jan Polak, malarz polski, w Bawarji (1475-1519) oraz utwory jego młodości w Krakowie (1465-1475) [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 1929
Publikacja recenzowana: Jan Polak, malarz polski, w Bawarji (1475-1519) oraz utwory jego młodości w Krakowie (1465-1475) / Jerzy Mycielski. W: Prace Komisji historji sztuki. Kraków, 1927, T. 4, z. 1, s. 26-66
Kruszyński, Tadeusz
Roboty restauracyjne w Katedrze na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Szydłowski, Tadeusz
Kronika konserwatorska z lat 1925 do 1928
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Muczkowski, Józef
Taniec śmierci w kościele OO. Bernardynów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Buczkowski, Kazimierz
Dom Hippolitów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Szablowski, Jerzy
Kościół św. Marka w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Tomkowicz, Stanisław
Klasztor szpitalny św. Jadwigi
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Dobrowolski, Tadeusz
Obrazy z życia i Męki Pańskiej w kościele św. Katarzyny w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929
Friedberg, Marjan
Założenie i początkowe dzieje kościoła N. Panny Marji w Krakowie (XIII-XV w.)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1929

poprzednie
1 ... 3940414243444546474849 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/