Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46579)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 43444546474849505152
następne

Muczkowski, Józef
Dawne warownie krakowskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1911

Sprawozdanie Wydziału Towarzystwa Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa za rok 1909
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1910
Polaczkówna, Marya
Michał Wiszniewski 1830-1848
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1910
Klein, Franciszek
Kościół śś. Piotra i Pawła w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1910
Tomkowicz, Stanisław
Zabytki sztuki w klasztorze Karmelitanek na Wesołej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1910

Wykaz osób i rzeczy do "Pieczęci miasta Krakowa"
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1909
Chmiel, Adam
Pieczęcie miasta Krakowa, Kazimierza, Kleparza i Jurydyk krakowskich do końca XVIII wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1909
Bąkowski, Klemens
Podziemia Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1909
Klein, Franciszek
Akademicki kościół św. Anny w Krakowie studyum architektury
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1909
Pagaczewski, Julian
Baltazar Fontana w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1909
Kopera, Feliks
Wit Stwosz w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Piekosiński, Franciszek
O sali gotyckiej w kamienicy hetmańskiej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Chmiel, Adam
Pieczęć wójtowska krakowska z drugiej połowy XIII wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Hendel, Zygmunt; Kopera, Feliks
Resztki murów romańskich kościoła św. Jana w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Tomkowicz, Stanisław
Do historyi muzyki w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Tomkowicz, Stanisław
Plan rynku krakowskiego z roku 1787
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Tomkowicz, Stanisław
Kołłątajowski plan Krakowa z roku 1785
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907
Ptaśnik, Jan
Z dziejów kultury włoskiego Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1907

Członkowie Towarzystwa [Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa]
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1906

Sprawozdanie Towarzystwa Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa za rok 1905
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1906

poprzednie
1 ... 43444546474849505152
następne





© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/