Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (46579)
Inne bazy bibliograficzne (14977)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7734)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 4243444546474849505152
następne

Szyszko-Bohusz, Adolf
Rotunda świętych Feliksa i Adaukta (Najśw. Panny Maryi) na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1919
Barwiński, Eugeniusz
Kraków na początku XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1919
Tomkowicz, Stanisław
Pałac Wielopolskich w Krakowie i jego dawna dekoracya malarska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1919

Stanisław Krzyżanowski 1865-1917
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1919
Klein, Franciszek
Stary Kraków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1916

Sprawozdanie Wydziału Towarzystwa Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa za rok 1913
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1914
Kaczmarczyk, Kazimierz
Bibliografia Krakowa za rok 1913
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1914
Chmiel, Adam
Z hełmu wieży Maryackiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1914
Skrudlik, Mieczysław
Tomasz Dolabella, jego życie i dzieła. Ustęp z dziejów malarstwa XVII stulecia w Polsce
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1914
Ptaśnik, Jan
Studya nad patrycyatem krakowskim wieków średnich : część druga
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1914

Sprawozdanie Wydziału Towarzystwa Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa za rok 1912
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1913
Kaczmarczyk, Kazimierz
Bibliografia Krakowa za rok 1912
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1913
Klein, Franciszek
Barokowe kościoły Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1913
Ptaśnik, Jan
Studya nad patrycyatem krakowskim wieków średnich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1913
Tomkowicz, Stanisław
Legendarna ś. Wilgefortis albo Frasobliwa i obraz na Zwierzyńcu przy Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1913
Kutrzeba, Stanisław; Ptaśnik, Jan
Dzieje handlu i kupiectwa krakowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1912
Krzyżanowski, Stanisław
Goethe w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1911
Dąbrowski, Jan
Kraków a Węgry w wiekach średnich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1911
Ptaśnik, Jan
Ze studyów nad Witem Stwoszem i jego rodziną
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1911
Ptaśnik, Jan
Włoski Kraków za Kazimierza Wielkiego i Władysława Jagiełły
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1911

poprzednie
1 ... 4243444546474849505152
następne





© 2009 - 2021 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/