Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (48393)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3536373839404142434445 ... 52
następne

Fischinger, Andrzej
Kaplica Myszkowskich w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1953
Sieniuc, Irena D.
Szkoła Główna Krakowska w dobie Księstwa Warszawskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1953
Estreicher, Karol
Grobowiec Władysława Jagiełły
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1953
Jachimecki, Zdzisław
Władysław Żeleński. Życie i twórczość (1837-1921)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1950
Piekarczyk, Stanisław
Początki miejskiej opieki społecznej w średniowiecznym Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1950
Demel, Juliusz
Pożar Krakowa 1850 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1950
Pieńkowska, Hanna
Średniowieczna pracownia miniatorska w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1950
Świszczowski, Stefan
Gródek krakowski i mury miejskie miedzy Gródkiem a Wawelem
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1950
Remer, Jerzy
Kronika konserwatorska
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Bochnak, Adam
Grób biskupa Maura w krypcie św. Leonarda na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Misiąg-Bocheńska, Anna
O fragmencie gotyckiej polichromii w komnacie Kazimierzowskiej na zamku wawelskim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Bochnak, Adam
Echo zaboru sreber kościelnych przez Austrię w czasach wojen napoleońskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Niwiński, Mieczysław
Z dziejów rodziny Cypserów
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Kostysz, Juliusz
Warsztat zduński z w. XVI na Garbarach
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Bochnak, Adam
Wacław Anczyc (4 II 1866 - 27 IX 1938)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Muczkowski, Józef
Klemens Bąkowski (23 XI 1860 - 22 VIII 1938)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Bochnak, Adam
Leonard Lepszy (6 XI 1856 - 29 VII 1937)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Komornicki, Stefan S.
Adam Ludwik książę Czartoryski (5 XI 1872 - 26 VI 1937)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Kukiel, Marian
Wacław Tokarz (7 VI 1873 - 3 V 1937)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938
Estreicherówna, Maria
Z dziejów krakowskich konspiracji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1938

poprzednie
1 ... 3536373839404142434445 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/