Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (48380)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 3435363738394041424344 ... 52
następne

Rederowa, Danuta
Studia nad wewnętrznymi dziejami Krakowa porozbiorowego 1796-1809. Część II, Zagadnienia ustrojowe i ekonomiczno-społeczne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1962
Stoksik, Janina
Powstanie i późniejszy rozwój uposażenia klasztoru Klarysek w Krakowie w XIII i XIV wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1961
Sikorski, Janusz
Przywileje celne miasta Krakowa i kwestia autentyczności dyplomu Łokietka z roku 1306
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1961
Lepiarczyk, Józef
Wiadomości źródłowe do dziejów budowy i urządzenia barokowego kościoła Na Skałce w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1961
Miodońska, Barbara
Renesansowe portrety biskupów krakowskich w klasztorze Franciszkanów w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1961
Pieradzka, Krystyna
Terror hitlerowski i rządy Gestapo w Krakowie 1939-1945
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Agatstein-Dormontowa, Dora
Żydzi w Krakowie w okresie okupacji niemieckiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Szyszko-Bohusz, Adolf
Wawel pod okupacją niemiecką wspomnienia z lat 1939-1945
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Kopera, Feliks; Buczkowski, Kazimierz
Straty i zniszczenia dzieł sztuki i zabytków w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Filippi, Tadeusz
Życie gospodarcze
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Barycz, Henryk
Dzieje zakładów naukowych wyższych uczelni akademickich w Krakowie w okresie drugiej wojny światowej (1939-1945)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Piwarski, Kazimierz
Straty personalne nauki polskiej w Krakowie w dobie okupacji niemieckiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Dąbrowski, Jan
Praca naukowa i uczelnie wyższe w czasie okupacji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Waga, Julian
Szkolnictwo miasta Krakowa w latach okupacji niemieckiej 1939-1945
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Grabowski, Jan
Zarząd miejski w czasie okupacji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957
Żaki, Andrzej
Sprawozdanie z badań archeologicznych nad przedlokacyjnym Krakowem za lata 1953-1955 (1950-1955)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957-1959
Wydział Towarzystwa M. H. i Z. K.
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w latach 1945-1956
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957-1959
Lepiarczyk, Józef
Fazy budowy kościoła Mariackiego w Krakowie (wieki XIII-XV)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957-1959
Rederowa, Danuta
Studia nad wewnętrznymi dziejami Krakowa porozbiorowego (1796-1809). Część 1, Zagadnienia urbanistyczne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957-1959
Dąbrowski, Jan
Studia nad początkami państwa polskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1957-1959

poprzednie
1 ... 3435363738394041424344 ... 52
następne





© 2009 - 2022 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/