Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50016)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 56789101112131415 ... 52
następne

Myśliński, Michał
Tymczasowy pomnik Tadeusza Kościuszki i obchody stulecia insurekcji w Krakowie w 1894 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Władysław Kluger i jego dar dla Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Wójcik, Agata
"Ten portret przeniesie ją dalej niż przez jeden wiek". Portret Heleny Modrzejewskiej autorstwa Tadeusza Ajdukiewicza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Kotliński, Tomasz J.
Adwokatura krakowska w latach 1868-1944
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Follprecht, Kamila
Spisy ludności "innej religii, czyli wyznania" województwa krakowskiego z lat 1790-1791
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Małkiewicz, Adam
Niezrealizowany projekt krakowskiego kościoła Misjonarzy na Stradomiu i jego domniemany autor. Przyczynek do działalności architektów dyletantów w Krakowie w epoce baroku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Sobala, Michał
Rezydencja biskupów krakowskich na Prądniku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Czyżewski, Krzysztof J.; Walanus, Wojciech; Walczak, Marek
Nagrobek sufragana płockiego Piotra Lubarta w kościele Mariackim w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Piech, Stanisław Ludwik ks.
Kraków roku 1939
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 14 marca 2007 do 11 marca 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Dyba, Olga
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2007 - marzec 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Maślanka, Julian
Władysław Berbelicki 5 IV 1912 - 5 III 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Bukowski, Jerzy
O. Adam Studziński OP 2 VI 1911 - 2 IV 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Świątek, Szczepan
O pełne monografie domów i kamienic krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Myśliński, Michał
Pomnik i portret Floriana Straszewskiego na krakowskich Plantach
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Wyrozumski, Jerzy
Inskrypcje w oknach kamienicy przy ul. św. Jana 12
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Witraż w kaplicy Bramy Floriańskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Pyla, Grażyna
Pisanki krakowskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Oleszkiewicz, Małgorzata
Szopka mistrza Ezenekiera. Mity, pytania i okruchy prawdy o pewnej szopce z końca XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008

poprzednie
1 ... 56789101112131415 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/