Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50014)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 1011121314151617181920 ... 52
następne

Gawrylczyk-Malesa, Joanna
Architektura domu ubogich fundacji im. Anny i Ludwika Helclów w Krakowie (1886-1890)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Komorowski, Waldemar
O pięciu późnobarokowych pałacach krakowskich. Część pierwsza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004
Knapek, Elżbieta
Kult św. Iwona Hélory w Krakowie i na terenie Polski
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2004

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 5 kwietnia 2002 do 25 marca 2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2002 - marzec 2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Wyrozumski, Jerzy
Jan Robel (1911-2002)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Grodziska, Karolina
Historiae decor. Groby historyków na cmentarzu Rakowickim 1803-2003
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Perkowska, Urszula
Rozwój organizacji studenckich (samopomocowych, naukowych, religijnych) Uniwersytetu Jagiellońskiego i ich likwidacja w latach 1945-1953
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Wojtycza, Janusz
Jadwiga Orłowiczówna (1905-1945)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Zbroja, Barbara
Hala przedpogrzebowa cmentarza żydowskiego przy ul. Jerozolimskiej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Czapczyńska-Kleszczyńska, Danuta
Teodor Andrzej Zajdzikowski (1840-1907) pionier krakowskich witrażowników
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Komorowski, Waldemar
Podmiejskie siedziby szlacheckie w osiemnastowiecznym Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Dettloff, Anna
Zespół osiemnastowiecznych ołtarzy bocznych w kościele Karmelitów na Piasku w Krakowie - próba określenia stanu pierwotnego i kwestia autorstwa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Pencakowski, Paweł
Dekoracja malarska biblioteki klasztoru oo. Karmelitów na Piasku w Krakowie. Historia powstania - geneza artystyczna - program
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Rostworowska, Barbara
Kaplica pod wezwaniem Zwiastowania Najświętszej Marii Panny przy kościele Bożego Ciała w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Follprecht, Kamila
Właściciele nieruchomości w Krakowie w pierwszej połowie XVII wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Małkiewicz, Adam
Rzym a barokowa architektura Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Stopka, Krzysztof
Jagiellońska fundacja Uniwersytetu Krakowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003
Krasnowolski, Bogusław
Młynówka Królewska - geneza i przekształcenia
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003

poprzednie
1 ... 1011121314151617181920 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/