Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50019)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 1213141516171819202122 ... 52
następne

Perkowska, Urszula
Studenci Uniwersytetu Jagiellońskiego z lat 1945-1952 w powojennej opozycji antykomunistycznej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Maszczak, Marek; Mossakowska, Wanda
Fotograficzna panorama Krakowa Stanisława Muchy z 1937 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Bogusz, Robert
Obóz dla jeńców i internowanych w Krakowie Dąbiu. Zarys historii
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Komorowski, Waldemar
Koleje prawobrzeżnego Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Korduba, Piotr
Pokój Gdański w krzeszowickim pałacu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Salwiński, Jacek
Krakowska kupiecka rodzina Fischerów od końca XVIII do końca XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Falniowska-Gradowska, Alicja; Noga, Zdzisław
Jan Sroczyński (1614 - 1696) mieszczanin krakowski i dzieje jego fundacji
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Sroka, Stanisław A.
Klęski elementarne w Krakowie w XV wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Wyrozumska, Bożena
Sądownictwo miejskie w średniowiecznym Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 1999-2000
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od marca 1999 do marca 2000
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 1999 - marzec 2000
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od marca 1998 do marca 1999
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 1998 - marzec 1999
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Dybiec, Julian
Listy. Odpowiedź autora na "Kilka uwag czytelnika"
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Pelczar, Andrzej
Listy. Kilka uwag czytelnika czwartego tomu Dziejów Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Komorowski, Waldemar
Sgraffito kamienicy Gładyszowskiej. Komunikat
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Perkowska, Urszula
Losy wojenne studentów kształcących się na Uniwersytecie Jagiellońskim w latach 1945-1949
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Wojtycza, Janusz
Krakowskie harcerki na Jubileuszowym Zlocie Harcerstwa Polskiego w Spale w 1935 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Drelicharz, Wojciech; Piech, Zenon
Zespół herbów i pieczęci miejskich z krakowskich Sukiennic
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000

poprzednie
1 ... 1213141516171819202122 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/