Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50019)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 1415161718192021222324 ... 52
następne

Komorowski, Waldemar
Krakowski ratusz w średniowieczu i domniemany Dwór Artusa w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 1997
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 1996 - marzec 1997
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Łaciak, Krystyna
Sprawozdanie z działalności Komisji Programowania i Oceny Realizacji Społecznego Komitetu Odnowy Zabytków Krakowa za 1996 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Christian, Maria
Problemy konserwatorskie Krakowa - z prac Komisji Konserwatorskiej Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w latach 1994-1997
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Purchla, Jacek
Piotr Krakowski (1925-1997)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Bieńkowski, Wiesław
Janina Bieniarzówna (1916-1997) członek honorowy Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Worytkiewicz, Piotr
Przydrożne kapliczki na Krowodrzy
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Jankowska-Marzec, Agnieszka
Poznaniak z urodzenia, krakowianin z wyboru. Wacława Taranczewskiego życiorys artystyczny
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Perkowska, Urszula
Szkoły nauk politycznych w Krakowie w latach 1911-1949
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Komorowski, Waldemar
Stacja kolejowa Kraków Główny Osobowy
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Kaźmierczak, Jerzy
"Góry sypiemy na świadectwo krzywdy doznanej" - narodowa wymowa kopca Kościuszki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Godula, Róża
Krakowska legenda św. Wojciecha
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Szyma, Marcin
Jaką funkcje pełnił i jakie treści pierwotnie wyrażał dzisiejszy refektarz w klasztorze dominikańskim w Krakowie?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Frey-Stecowa, Beata
Krzyż limuzyjski w kościele Bożego Ciała w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997
Chrzanowski, Tadeusz
Kraków znowu zmienia skórę
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1997

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 1996
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 1995 - marzec 1996
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Solewski, Rafał
Stary Kraków Franciszka Mączyńskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996
Bogdanowski, Janusz
"Miasto-ogród z naturalnego rozwoju" - Kraków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1996

poprzednie
1 ... 1415161718192021222324 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/