Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50014)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 1112131415161718192021 ... 52
następne

Radwański, Kazimierz
Wielkie kopce krakowskie i próba uściślenia ich chronologii
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2003

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2002
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 20 marca 2001 do 20 marca 2002
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2001 - marzec 2002
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Krasnowolski, Bogusław
Marian Kornecki (1924-2001)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Dybiec, Joanna
Przewodnik bez przyszłości. Bedeker po Generalnym Gubernatorstwie i jego obraz Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Klimala, Katarzyna
"Szkoła berlińska" w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Ostrowska, Elżbieta
"Dom na Żabikruku". Historia budynku Drukarni Władysława Anczyca i S-ki w Krakowie (1835-1970)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Pencakowski, Paweł
Dekoracja malarska w salonie pałacu hrabiów Mieroszewskich przy ulicy Sławkowskiej 22 w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Piątkiewicz-Łęska, Maria
Ceramiczna dekoracja Willi Decjusza na Woli Justowskiej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Bednarz T. J., Mieczysław
Rappowie. Dzieje krakowskiej rodziny mieszczańskiej (1535-1670)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Kokoszka, Monika
Ikonografia bordiury płyty nagrobnej Kallimacha i treści ideowe tego dzieła
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Komorowski, Waldemar
Kamienice i pałace Rynku krakowskiego w średniowieczu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002
Pasiciel, Stanisław
Kościół franciszkański w Krakowie w XIII wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2002

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2001
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 1 kwietnia 2000 do 19 marca 2001
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2000 - marzec 2001
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Kabacińska-Frančić, Maria
Wspomnienie i prawda
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Przebindowska-Ledworuch, Anna
Antoni Frączkiewicz mistrzem cechu stolarskiego. O wzajemnych relacjach między snycerzami i stolarzami krakowskimi w XVII i XVIII wieku - komunikat
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001
Przebindowska-Ledworuch, Anna
Rejestr panów mistrzów rzemiosła stolarskiego - komunikat
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2001

poprzednie
1 ... 1112131415161718192021 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/