Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50019)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 1314151617181920212223 ... 52
następne

Grodziska, Karolina; Szymurowa, Krystyna
Rękopis dramatu Ksiądz Marek Juliusza Słowackiego w zbiorach Akademii Umiejętności
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Paszenda, Jerzy
Skąd się wzięła Kongregacja Kupiecka przy kościele św. Barbary w Krakowie?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Dreścik, Jan
Zegar wielki na wieży wyższej kościoła Mariackiego, jego dzieje i znaczenie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Sławiński, Stanisław; Hiżycka, Joanna
Rozwój przestrzenny gotyckiego gmachu Collegium Maius na podstawie badań architektonicznych prowadzonych w piwnicach
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Małecki, Jan M.
Wiesław Bieńkowski. O przyjacielu wspomnienie osobiste
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Gruca, Anna
Profesor Wiesław Bieńkowski
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000
Kocójowa, Maria
Profesor Wiesław Bieńkowski (1926-1999) w środowisku krakowskim
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1999-2000

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 1998
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od marca 1997 - do marca 1998
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 1997 - marzec 1998
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Wojtycza, Janusz
Zygmunt Wyrobek (1872-1939)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Duda, Jerzy
Przewodniki po Krakowie i jego wybranych obiektach w pierwszej połowie XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Banach, Andrzej Kazimierz
Stosunek Uniwersytetu Jagiellońskiego do powstania nowych ośrodków uniwersyteckich na ziemiach polskich do końca II Rzeczypospolitej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Molnár, Ferenc
Wspomnienia korespondenta wojennego - Galicja 1914-1915
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Sudacka, Aldona
Jan Rzymkowski (1873-1937), zapomniany krakowski architekt
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Solewski, Rafał
Matnia. Środowiska architektoniczne Krakowa i Lwowa na przełomie XIX i XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Perkowska, Urszula
Zakłady opiekuńczo-wychowawcze dla dzieci i młodzieży w Krakowie w latach 1848-1918
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Paszenda, Jerzy
Kraków końca XVIII wieku w zapiskach Wojciecha Mączyńskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Wyrozumski, Jerzy
Skąd pochodził krakowski św. Florian?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998
Hudyka, Ewa
Jak bawiono się w średniowiecznym Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1998

poprzednie
1 ... 1314151617181920212223 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/