Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43764)
Inne bazy bibliograficzne (14752)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2183)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (2)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 46474849505152
następne

Tomkowicz, Stanisław
Włosi kupcy w Krakowie w XVII i XVIII w.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1900

Członkowie Towarzystwa [Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa]
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899

Sprawozdanie Towarzystwa miłośników historyi i zabytków Krakowa za rok 1898
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Krzyżanowski, Stanisław
O sejmikowaniu mieszczaństwa krakowskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Wyspiański, Stanisław
Witraże dominikańskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Sternschuss, Adolf
Godła domów krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Tomkowicz, Stanisław
Przyczynek do historyi Szkotów w Krakowie i w Polsce
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Zubrzycki, Jan
Krakowska szkoła architektoniczna XIV wieku : studyum krytyczne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Chmiel, Adam
Dawne wyroby nożowników krakowskich i znaki na nich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Kutrzeba, Stanisław
Historyja rodziny Wierzynków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899
Łuszczkiewicz, Władysław
Najstarszy Kraków na podstawie badania dawnej topografii
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1899

Członkowie Towarzystwa [Miłośników Historyi i Zabytków Krakowa]
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898

Sprawozdanie Towarzystwa miłośników historyi i zabytków Krakowa za rok 1897
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Wawel-Louis, Józef
Pierwsza rekrutacya w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Krzyżanowski, Stanisław
Morsztynowie w XV wieku : karta z dziejów krakowskiego patrycyatu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Potkański, Karol
Kraków przed Piastami
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Chmiel, Adam
Herby Cyrusów mieszczan krakowskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Lepszy, Leonard
Cech złotniczy w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Estreicher, Stanisław
Ustawy przeciwko zbytkowi w dawnym Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898
Wyspiański, Stanisław
Dawna polichromia kościoła św. Krzyża w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1898

poprzednie
1 ... 46474849505152
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/