Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Repozytorium PK (10269)
    Artykuły i Czasopisma (7422)
    Publikacje książkowe (710)
    Materiały konferencyjne (209)
    Prace dyplomowe (1889)
    Nieopublikowane materiały naukowe i dydaktyczne (17)
    Materiały informacyjne PK (32)
Bibliografia Publikacji Pracowników PK (39675)
Inne bazy bibliograficzne (14183)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7293)
    Architektura i Sztuka Krakowa (1944)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (4941)
Baza Przedmiotów (272)
    Wydział Mechaniczny (113)
    Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej (15)
    Wydział Inżynierii Środowiska (72)
    Wydział Inżynierii Lądowej (18)
    Wydział Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej (16)
    Wydział Fizyki, Matematyki i Informatyki (16)
    Wydział Architektury (15)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Ochrona Zabytków

typ: opisy bibliograficzne

  

ISSN 0029-8247
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 265
123456 ... 14
następne

Marcinek, Roman; Myczkowski, Zbigniew
Czas na Nową Hutę – o planie ochrony Parku Kulturowego Nowa Huta
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Sikora, Dorota
Zarys historii ochrony i konserwacji zabytków sztuki ogrodowej w Polsce
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dzik, Joanna
Obrazy wizji św. Bonawentury i św. Franciszka z Asyżu (1. poł. XVIII w.) z klasztoru Franciszkanów reformatów w Przemyślu. Nowe rozpoznanie ikonograficzne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Marcinek, Roman; Moździerz, Zbigniew
Zapomniana willa generała
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Szlezynger, Piotr S.
Nowy Wiśnicz, barokowa fara pw. Wniebowzięcia NMP i św. Jana Chrzciciela. Zarys problematyki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Sarkowicz, Dominika
Obraz Ruiny willi rzymskiej Henryka Siemiradzkiego w świetle ostatnich badań
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Partridge, Agnieszka
W stulecie hekatomby. Cmentarze wojenne z lat 1914-1918 w dawnej Galicji Zachodniej jako unikatowy zespół sepulkralny. Dzieje, twórcy, symbolika, stan zachowania, problemy ochrony
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Skotniczna, Ewa
Popularyzacja zabytków ojczystych w grafice polskiej XIX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Rusek, Beata; Smoleńska, Anna
Charakterystyka i przejawy zniszczeń kamieni budowlanych i dekoracyjnych zastosowanych w kościele pw. Świętego Krzyża w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Kwiatkowska, Magdalena
Problemy współczesnej restauracji polichromii klasycystycznej na przykładzie komputerowej aranżacji malowideł w kamienicy pod Aniołkiem w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Dettloff, Paweł
Tak zwany Zajazd Kościuszkowski w Krakowie. Burzliwe dzieje jednego zabytku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013
Smoleńska, Anna; Florczyk, Monika
Charakterystyka i stan zachowania kamienia użytego do budowy oraz dekoracji kościoła kolegiackiego pw. św. Anny w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2012
Cudny, Waldemar; Rouba, Rafał
Hotelarstwo jako sposób na rewitalizację zabytkowych obiektów militarnych pochodzących z XIX i XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2012
Stępień, Piotr M.
Konserwacja Wawelu w świetle doktryn konserwatorskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Szumakowicz, Eugeniusz
Fenomenologiczna definicja zabytku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008
Myczkowski, Zbigniew
Park kulturowy jako forma obszarowej ochrony zabytków
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Stępień, Piotr M.
Rekonstrukcja i kreacja w odnowie zamku na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Kaczorowska, Maria K.
Park kulturowy jako forma ochrony zespołów urbanistycznych Kraków-Zwierzyniec
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Bromowicz, Jan; Magiera, Janusz
Identyfikacja marmuru użytego w sarkofagu Władysława Jagiełły w Katedrze Wawelskiej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Sobczyk, Jacek; Obara, Bogusław; Frączek, Piotr; Sobczyk, Joanna
Zastosowania analizy obrazu w nieniszczących badaniach obiektów zabytkowych. Wybrane przykłady
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006

123456 ... 14
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/