beta



Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Repozytorium PK (9914)
    Artykuły i Czasopisma (7187)
    Publikacje książkowe (487)
    Materiały konferencyjne (197)
    Definiowanie Przestrzeni Architektonicznej (162)
    Prace dyplomowe (1852)
    Nieopublikowane materiały naukowe i dydaktyczne (12)
    Materiały informacyjne PK (30)
Bibliografia Publikacji Pracowników PK (38197)
Inne bazy bibliograficzne (13995)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7179)
    Architektura i Sztuka Krakowa (1870)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (4941)
Baza Przedmiotów (617)
    Wydział Mechaniczny (186)
    Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej (62)
    Wydział Inżynierii Środowiska (73)
    Wydział Inżynierii Lądowej (82)
    Wydział Inżynierii Elektrycznej i Komputerowej (75)
    Wydział Fizyki, Matematyki i Informatyki (78)
    Wydział Architektury (54)


Rodzaje zasobów

Jednostki PK

Opcje

Teka Komisji Urbanistyki i Architektury

typ: opisy bibliograficzne

  

Miejsce wydania Kraków
ISSN 0079-3450 ; 2450-0038 eISSN
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 239
123456 ... 12
następne

Porada, Karolina
Formy ziemne w kompozycji współczesnych parków miejskich
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Kosiński, Wojciech
„Królewska rezydencja w Łobzowie we współczesnej strukturze urbanistycznej Krakowa”
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2017
Publikacja recenzowana: Królewska rezydencja w Łobzowie we współczesnej strukturze urbanistycznej Krakowa / Jacek Gyurkovich, Anna Agata Kantarek, Agata Zachariasz. Kraków, 2017
Pawlicki, Bonawentura Maciej
Profesor Wiktor Zin – spojrzenie na dzieła i twórczość
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Kurtyka, Paweł
Utracona szansa miejskości – teren powojskowy „Nowego Miasta” w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Wantuch-Matla, Dorota
Przeobrażenia przestrzeni publicznych w Polsce a fundusze europejskie – województwo małopolskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Staniewska, Anna
Miejsca upamiętnienia akcji T4 jako przykład współczesnej interwencji w historycznych założeniach parkowych szpitali psychiatrycznych przełomu XIX i XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Zachariasz, Agata; Lipińska, Halina
Trawy w przestrzeni zurbanizowanej. O projektowaniu z trawami
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Ballenstedt, Janusz
Teoria minimum w architekturze
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Węcławowicz-Gyurkovich, Ewa
Prof. dr hab. inż. arch. Tadeusz Przemysław Szafer – teoretyk architektury współczesnej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Węcławowicz-Bilska, Elżbieta
Wspomnienie o Profesorze Tadeuszu Bartkowiczu (1932–2016)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Kosiński, Wojciech; Zieliński, Miłosz
Kotaszewicz, Teresa. 2016. Tadeusz Tołwiński 1887-1951. Architekt. Urbanista. Twórca Polskiej Szkoły Urbanistyki [...]
Typ: opis bibliograficzny recenzji
Data wydania: 2016
Publikacja recenzowana: Tadeusz Tołwiński 1887-1951. Architekt. Urbanista. Twórca Polskiej Szkoły Urbanistyki / Teresa Kotaszewicz. Warszawa, 2016
Mędrala, Anna
Muzeum Fotografii przy ul. Zabłocie w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Böhm, Aleksander
Profesor Stefan Żychoń
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Böhm, Aleksander
Kościół na Woli Justowskiej w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Szpakowska-Loranc, Ernestyna
Miasto jako tekst. Klasycystyczne miasta idealne II połowy XX wieku i współczesne
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Kosiński, Jan
Idee i realizacje z dziedziny projektowania konserwatorskiegow XXI w. na wybranych przykładach
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2015
Kronowski, Dariusz
Wpływ architektury neoregionalnej i nowoczesnej na kształtowanie myśli krakowskiej szkoły projektowania architektonicznego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2014
Długosz, Dominika
Tendencje w projektowaniu zabytkowych wnętrz sakralnych na przykładzie Apartamentu Królewskiego przy ul. Koletek 12 w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2014
Kowicki, Marek
Klimat lokalny krakowskiego Kazimierza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2014
Złowodzki, Maciej
J. Tadeusz Gawłowski (1926-2009) – twórca i profesor czterech uczelni
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2013

123456 ... 12
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/