Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43587)
Inne bazy bibliograficzne (14700)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2133)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Ochrona Zabytków

typ: opisy bibliograficzne

  

ISSN 0029-8247
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 266
poprzednie
123456789 ... 14
następne

Kalicińska, Magdalena
Historia i program nauczania dokumentacji konserwatorskiej malowideł ściennych na Wydziale Konserwacji Dzieł Sztuki krakowskiej ASP w latach 1950-1989
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1991
Ostaszewska, Maria
Negatyw - odlew powierzchni malowidła ściennego (ze studiów nad utrzymaniem nierównej powierzchni tynku w transferze malowidła ściennego)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1991
Guzik, Andrzej
Badania poszukiwawcze polichromii ściennych w budynku przy placu Mariackim nr 3 w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1991
Stępień, Piotr
Konserwacja reliktów rotundy Św. Św. Feliksa i Adaukta na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1991
Borowiejska-Birkenmajerowa, Maria
Stefan Świszczowski (1903-1989)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Przyłęcki, Mirosław
Wspomnienie o Marcinie Bukowskim (1902-1987)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Ligęza, Maria
Zakład Fizyki i Chemii
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Nykiel, Józef
Katedra Technologii i Technik Konserwatorskich Dzieł Sztuki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Medwecka, Zofia
Katedra Konserwacji Malowideł Sztalugowych i Rzeźby Drewnianej Polichromowanej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Zalewski, Władysław
Katedra Konserwacji Malowideł Ściennych i Rzeźby Architektonicznej (1966-1990)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Dayczak-Domanasiewicz, Maria
Krótki zarys dziejów Wydziału Konserwacji Dzieł Sztuki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie (1950-1990)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Dobek, Jerzy
Konserwacja obrazu Matki Boskiej Pocieszenia z kościoła Św. Benedykta w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Kalinowski, Lech
Józef Edward Dudkiewicz (1903-1968)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1990
Zalewski, Władysław; Gadomski, Jerzy
Aleksandra Bogdanowska (1932-1989)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Mitka, Aleksander
1 - Zastosowanie przenośnej aparatury niskociśnieniowej do transferowania malowideł ściennych. 2 - Nadstawka niskociśnieniowa do stołu próżniowego. 3 - Zastosowanie ramy siatkowej do prac z miniaturowym aparatem niskociśnieniowym
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Mitka, Isabelle
Rozwój techniki niskociśnieniowej stosowanej w konserwacji dzieł sztuki
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Stępień, Piotr
Konserwacja reliktów murów Zamku Wawelskiego (prace w latach 1986-1988)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Kornecki, Marian
Ochrona i konserwacja zabytków ruchomych w dawnym województwie krakowskim w latach 1945-1975
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Majewski, Mieczysław; Marzec, Maria
Przebieg konserwacji portalu Berrecciego na Wawelu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1989
Biedrońska-Słotowa, Beata; Faust, Jadwiga
Konserwacja wschodniego namiotu z XVII w. ze Zbiorów Czartoryskich w Muzeum Narodowym w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 1988

poprzednie
123456789 ... 14
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/