Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (50021)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Zygmunt Kowalski; Marek Jodko; Janusz Cholewa; Tomasz Bajcer; Grzegorz Klamecki; Grzegorz Skowron

Badania nad otrzymywaniem spożywczych soli sodowych i potasowych kwasu fosforowego i wybranych kwasów organicznych

typ: niepublikowana praca

 

Wariant tytułu Reseach on receive of sodium and potassium salts from phosphorus acid and selected organic acids
Rok ukończenia pracy 2005
Jednostka wykonująca Politechnika Krakowska Instytut Chemii i Technologii Nieorganicznej

tematyka
Rodzaj pracy naukowo-badawcza
Klasyfikacja PKT [250000] Chemia
Słowa kluczowe autorskie Octan sodowy spożywczy
Fosforany spożywcze
Izoaskorbinian sodowy - rozpuszczalność w wodzie
Sodium acetate food grade
Phophates food grade
Sodium isoascorbate - solubility in water
Abstrakt
Badano rozpuszczalność w wodzie: octanu sodowego w zakresie temperatur 20 do 900C oraz izoaskorbinianu sodowego w zakresie temperatur 19,8 do 28,20C. Opracowano prostą metodę otrzymywania mieszaniny ... więcej

The solubility in water of the sodium acetate at temperatures between 20 and 900C and sodium isoascorbate at temperatures ranged from 19.80C to 28.20C was tested. The simple method for production of sodium ... więcej

odnośniki





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/